X

Aprovat de nou l’alleujament del límit de dèficit de les comunitats

Permetria a les Balears gastar 60 milions més el 2019, però està pendent de l'aprovació del Parlament

22/08/2018

Aprovat de nou l’alleujament del límit de dèficit de les comunitats

El Govern ha tornat a votar a favor de flexibilitzar els objectius de dèficit per als pròxims tres anys. El Consell de Politica Fiscal i Financera, que per primera vegada s’ha fet de manera telemàtica, ha aprovat la proposta del Ministeri d’Hisenda amb els vots favorables de les comunitats governades pels socialistes, inclosa la valenciana, que s’havia abstingut en la reunió del 19 de juliol, i l’oposició de les del PP i de Canàries. Cantàbria hi ha votat a favor i Catalunya, de nou, no hi ha participat.

Els nous objectius suposaran que l’any 2019 el límit de dèficit de les comunitats passi del 0,1% del PIB al 0,3%, el 2020 del 0% al 0,1%, i que l’estabilitat pressupostària s’aconseguiria el 2021. La millora es notaria ja en el pròxim pressupost balear amb 60 milions més,  però està condicionada a la regla de despesa del Govern central.

El passat mes de juliol la mateixa proposta d’ampliació del dèficit va ser rebutjada pel Congrés amb l’oposició del Partit Popular i Ciutadans. El Govern confia que no torni a passar el mateix quan es voti de nou al Congrés i al Senat, on el PP té majoria absoluta. L’alta clau la tenen Podem i els partits minoritaris, que es van abstenir al juliol. Divendres es preveu que el Consell de Ministres aprovi la proposta.

22/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT