política

Aproven l’ampliació del centre Rafael Nadal abans de derogar la llei del 2012 que ho fa possible

Territori considera que no es justifica l'interès general per agilitar la implantació d'una activitat privada


El Consell de Govern ha donat aquest divendres llum verda “per imperatiu legal” a l’ampliació del Centre Internacional de Tennis Rafael Nadal. Ho ha fet emparant-se en el mandat de la llei 5/2012, que fixava els usos i els paràmetres urbanístics dels terrenys on s’ubica l’acadèmia d’alt rendiment esportiu.

Allò que s’ha aprovat és el projecte executiu d’ampliació, que consisteix en la construcció d’un edifici de 8.000 metres quadrats d’ús esportiu i de 15 pistes de tennis. És un acord condicionat a dues prescripcions. D’una banda, la cessió a l’Ajuntament de Manacor d’una zona verda pública de 2.600 metres quadrats o d’una prestació econòmica compensatòria. Per un altre costat, el centre ha d’assumir els costos derivats del pla de mobilitat que haurà de fixar el Consell de Mallorca per als accessos a les instal·lacions d’ús privat.

A través d’aquest acord del Consell de Govern, a més, el centre Rafael Nadal es fa càrrec dels costos de compra de terrenys i de construcció d’un aparcament de 3.500 metres quadrats.

La modificació de la llei de l’Habitatge l’any 2018 permet la construcció d’aquestes noves instal·lacions i també l’ampliació de la superfície del centre de tennis en uns 26.000 metres quadrats. És la mateixa modificació normativa que habilita la implantació de 214 places d’ús turístic esportiu a l’acadèmia de tennis.

Aquestes ampliacions estaven condicionades, segons la llei, a la cessió de la zona verda a l’Ajuntament, i també donaven dret al Consistori manacorí a reclamar una compensació econòmica corresponent al 15% de l’aprofitament urbanístic possibilitat amb la reforma de la normativa.

Territori demana derogar la llei de 2012

Segons ha pogut saber IB3 Ràdio, a l’acord d’aquest divendres la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha informat el Consell de Govern de la pròxima modificació de la llei de 2012. Una modificació “en concordança amb allò que estableixen els acords de Bellver”.

La llei va ser aprovada per l’anterior executiu del Partit Popular, i permetia el desenvolupament del projecte urbanístic del centre esportiu basant-se en la seva declaració d’interès autonòmic aprovada pel Consell de Govern el març de 2011.

A l’argumentari que precedeix aquest acord adoptat ara, es fa constar que aquesta llei i les seves successives modificacions són “una excepció”, i assenyala el fet que fins i tot s’ha eximit el projecte de tramitació ambiental, a diferència d’altres projectes d’interès general com el Parc Bit o el campus de la UIB. Així, es considera que ambdós conceptes, “interès general” i “urgència”, s’han emprat per agilitzar la implantació d’una activitat privada i que, per evitar nous tractaments excepcionals s’han de derogar els existents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern Central es compromet a pagar els interessos bancaris dels romanents dels Ajuntaments

Els ajuntaments que optin per deixar els romanents a l'Estat, no hauran de pagar cap mena de comissió

El PP demana a Francina Armengol compromisos concrets a la reunió de demà amb Pedro Sánchez

Exigeix l'allargament dels ERTOS fins a l'abril del 2021 i més doblers del fons COVID

Ciutadans exigeix la convocatòria de la comissió de seguiment del Pacte per a la Reactivació Econòmica

També reclamen un pla d'ajustament i una reestructuració dels comptes públics

El Govern espanyol assumirà els interessos bancaris dels ajuntaments que donin els romanents

El dimarts passat, el Consell de Ministres va transformar el polèmic acord amb la FEMP en un decret llei que...