societat

La limitació d’entrada de vehicles a Formentera comença dilluns

El control serà mitjançant una càmera de lectura de matrícules instal·lada al port de la Savina, amb la zona blava i a través de control policial

La+limitaci%C3%B3+d%27entrada+de+vehicles+a+Formentera+comen%C3%A7a+dilluns

Aquest dilluns primer de juliol, la limitació de l’entrada de vehicles a Formentera serà una realitat. Una regulació en la qual s’ha treballat en els darrers mesos i que suposa una mesura pionera a l’estat espanyol.

Durant els mesos de juliol i agost per circular per l’illa serà necessari tenir una autorització. S’ha establert un sostre màxim de vehicles per a l’illa. L’objectiu: acabar amb la saturació que viuen cada estiu les carreteres. Com es tracta del primer cop que s’aplica aquesta regulació, les quotes que s’han establert són molt similars al nombre de vehicles que hi havia a l’illa la temporada passada. Recordem que el parc mòbil de Formentera suposa 20.700 vehicles de residents, xifra que no es limitarà.

La quota per les cases de lloguer serà de 2.700 turismes i 7.000 motos. En el cas del vehicles dels visitants, s’ha establert un sostre màxim de 2.280 cotxes i 230 motos i per als residents a Eivissa, 240 vehicles. En aquest darrer cas, la quota per les motos ja està esgotada.

En tots els casos, els quads i les autocaravanes estan prohibits. Les sancions que es podran aplicar per circular sense l’autorització pertinent aniran dels 1.000 als 10.000 euros i el control es realitzarà mitjançant una càmera de lectura de matrícules instal·lada al port de la Savina, amb la zona blava i a través de control policial.

La saturació que viuen cada estiu les carreteres de Formentera és un problema evident tant pels turistes, com pels residents. És per aquest motiu que el Consell d’Entitats de l’illa va proposar limitar-hi l’entrada de vehicles, una mesura que des des de 2014 s’està gestant i que aquest estiu ja és una realitat.

Enguany és el primer que s’aplica aquesta regulació i per aquest motiu les quotes de vehicles que s’han establert són molt similars al nombre de vehicles que hi havia l’any passat. A més, només s’aplicarà durant els mesos de juliol i agost. De cara a la temporada que ve i després d’estudiar els resultats s’assoliran noves mesures. Preocupa l’efecte que pugui tenir aquesta regulació en el turisme, però el Consell assegura que és una mesura perquè Formentera continuï sent una destinació natural i tranquil·la.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La precarietat i el cost de l’habitatge fan caure un 10% la natalitat a les Illes

Amb un sou de 1.400 euros mensuals, tenir fills augmenta el risc de sofrir pobresa, segons Save the Children

La conductora beguda que va matar Paula Fornés demana rebaixar a la meitat la seva condemna

La defensa argumenta que no ha quedat provat que el seu carnet de conduir polonès fos fals

Principi d’acord entre Ceconat, Martí i Bella i Consell de Menorca per reduir el parc de Son Salomó

L'ampliació ocuparà només el 39% de la superfície prevista inicialment

‘Cataluña año cero’, el nou llibre d’Ernesto Ekaizer amb nova informació per entendre el Procés

Com a expert en tribunals, l'escriptor i periodista argentí relata successos que fins ara, diu, no han trascendit a l'opinió...