societat

La limitació d’entrada de vehicles a Formentera comença dilluns

El control serà mitjançant una càmera de lectura de matrícules instal·lada al port de la Savina, amb la zona blava i a través de control policial

La+limitaci%C3%B3+d%27entrada+de+vehicles+a+Formentera+comen%C3%A7a+dilluns

Aquest dilluns primer de juliol, la limitació de l’entrada de vehicles a Formentera serà una realitat. Una regulació en la qual s’ha treballat en els darrers mesos i que suposa una mesura pionera a l’estat espanyol.

Durant els mesos de juliol i agost per circular per l’illa serà necessari tenir una autorització. S’ha establert un sostre màxim de vehicles per a l’illa. L’objectiu: acabar amb la saturació que viuen cada estiu les carreteres. Com es tracta del primer cop que s’aplica aquesta regulació, les quotes que s’han establert són molt similars al nombre de vehicles que hi havia a l’illa la temporada passada. Recordem que el parc mòbil de Formentera suposa 20.700 vehicles de residents, xifra que no es limitarà.

La quota per les cases de lloguer serà de 2.700 turismes i 7.000 motos. En el cas del vehicles dels visitants, s’ha establert un sostre màxim de 2.280 cotxes i 230 motos i per als residents a Eivissa, 240 vehicles. En aquest darrer cas, la quota per les motos ja està esgotada.

En tots els casos, els quads i les autocaravanes estan prohibits. Les sancions que es podran aplicar per circular sense l’autorització pertinent aniran dels 1.000 als 10.000 euros i el control es realitzarà mitjançant una càmera de lectura de matrícules instal·lada al port de la Savina, amb la zona blava i a través de control policial.

La saturació que viuen cada estiu les carreteres de Formentera és un problema evident tant pels turistes, com pels residents. És per aquest motiu que el Consell d’Entitats de l’illa va proposar limitar-hi l’entrada de vehicles, una mesura que des des de 2014 s’està gestant i que aquest estiu ja és una realitat.

Enguany és el primer que s’aplica aquesta regulació i per aquest motiu les quotes de vehicles que s’han establert són molt similars al nombre de vehicles que hi havia l’any passat. A més, només s’aplicarà durant els mesos de juliol i agost. De cara a la temporada que ve i després d’estudiar els resultats s’assoliran noves mesures. Preocupa l’efecte que pugui tenir aquesta regulació en el turisme, però el Consell assegura que és una mesura perquè Formentera continuï sent una destinació natural i tranquil·la.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

S’incendia un camió carregat de combustible a l’Aeroport de Palma

En poc més de 10 minuts els bombers han sofocat les flames evitant que el vehicle pogués explotar

Un grup d’excursionistes denuncia l’estat d’abandonament d’una zona de Cala Vedella

Des de l'Ajuntament asseguren que han iniciat el requeriment de neteja del solar, de titularitat privada

Allau de voluntaris a Eivissa per preservar els ous de dues tortugues

Tots els torns de guàrdia a la platja des Cavallet estan coberts