cultura

Un Nadal decisiu per a la supervivència dels cinemes

Amb el toc de queda avançat i la prohibició de menjar i beure, el grup Aficine explica que depenent de com respongui el públic, més sales es podrien veure abocades al tancament


Aquest Nadal serà decisiu per a la supervivència dels cinemes de les Balears. El grup Aficine explica que depenent de com respongui el públic, més sales es podrien veure abocades al tancament. Es preveuen unes setmanes complicades pel toc de queda avançat i la prohibició de menjar i beure.

Habitualment, els cinemes començarien ara la seva època més forta. I enguany, a Mallorca, ho fan amb dues noves restriccions: primer, el toc de queda avançat a les 10, i aquesta setmana, la prohibició de consumir begudes i aliments.

Per compensar els horaris reduïts del vespre, a partir de dia 23 aquest cinema farà sessions matinals diàries. Sebastià Salom, soci gerent del grup Aficine, reivindica que, per festes, tenen una bona cartellera als cinemes Ocimax.

És l’única sala del grup Aficine oberta després del confinament. I depenent de com funcioni durant les festes, hauran de prendre una decisió. No descarten cap possibilitat, inclús el tancament.

“Si a partir de dia 10 no veim una possibilitat, haurem de replantejar-nos altres coses”, diu Salom. Explica que és “impossible sostenir-ho així”, sense els ingressos de la cafeteria i “sense pel·lícules”, en referència a la poca programació de films per a després de Nadal.

Les distribuïdores esperen veure el comportament del públic per les Festes per programar estrenes més atractives passat Reis. I dels títols que decideixin projectar dependrà la supervivència de les sales.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Kellys i l’Agenda 2030, a l’avantsala de la Nit de l’Art

L'acte inaugural s'ha celebrat aquest dijous horabaixa al CCA Andratx amb la presència de galeristes, artistes i amants de l'art

El Centre Cultural d’Andratx acull la mostra ‘Insights’

Es tracta d'una de les exposicions més importants en els 20 anys d'historia del centre

Prop de 70 persones visiten cada dia el LOAC

El centre d'art contemporani d'Alaior sorpren els turistes per la qualitat de la proposta

“Sota el mar de Formentera”, l’exposició que permet veure el patrimoni subaquàtic de l’illa

L'estiu de 2020 es varen recuperar quatre àmfores d'època romana al sud del Cap de Barbaria