X

Aquest és el recorregut del paquet que comprau per internet

L'activitat comença a les 5 de la matinada quan els camions arriben al port d'Alcúdia des de Barcelona

23/12/2020

Aquest és el recorregut del paquet que comprau per internet

L’activitat comença aquí a les 5 de la matinada. És quan arriben els camions del port d’Alcúdia amb els paquets provinents de Barcelona. Aquí s’ajunten amb tot el que s’ha enviat en el vol nocturn de Madrid, a més, del que prové del transport marítim de València. Una vegada que arriben als molls de càrrega, el paquets han de passar per la màquina de classificació. Tot el que superi la mida d’una capsa de sabates és considerant un voluminós. Els ajudants del Pare Noel col·loquen els paquets amb el codi de barres cap amunt per poder identificar-los. Aquí la màquina identifica els paquets segons el codi postal i els separa i els distribueix segons cada una de les 12 rampes que representen les diferents unitats de distribució. Aquesta, la número 12, és la de Manacor, Portocristo i Vilafranca de Bonany.

Amb els paquests repartits per rutes, els operaris carreguen i separen els voluminosos dels altres paquets més petits que sí que podran ser lliurats pels carters a peu. Amb tot ben repartit, es carreguen els camions i s’envien a cada localitat de Mallorca. Els paquets de Menorca i Eivissa es tornen a embarcar als vaixells. A les Pitiüses, tota la paqueteria que hi arriba es distribueix des del centre de tractament de València. Aquesta nau de 4.000 metres quadrats és per a Correus una de mida petita en comparació amb altres de la Península. Aquí s’ha experimentat un fort augment de la feina durant tot l’any, però per la campanya de Nadal han notat un augment espectacular de l’enviament de paqueteria. Un augment que en aquestes dates es nota molt a les portes de les oficines de Correus.

Segons un estudi de l’OCU, el canal de compra prioritari enguany serà internet. Només el 16% dels enquestats farà les seves compres de Nadal exclusivament a botigues físiques.

23/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT