X

Els 31 compareixents a la comissió d’investigació sobre el cas Koldo al Parlament sense Begoña Gómez ni Marga Prohens

Si no hi ha cap denou, el primer a comparèixer serà l'exdirector general de l'IB-Salut Manuel Palomino el pròxim dimarts 14 de maig a l'horabaixa

30/04/2024

Els 31 compareixents a la comissió d’investigació sobre el cas Koldo al Parlament sense Begoña Gómez ni Marga Prohens

Ni Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, ni la presidenta del Govern, Marga Prohens, hauran de comparèixer a la comissió d’investigació pel cas Koldo al Parlament. Els grups parlamentaris han aprovat el pla de PP i Vox, que ha tirat endavant amb els vots favorables d’aquestes dues formacions.

Aquesta és la llista dels 31 compareixents i el dia en què està prevista la seva compareixença:

DIMARTS 14 DE MAIG (HORABAIXA):
Manuel Palomino Chacón

DIVENDRES 17 DE MAIG (MATÍ):
Arturo Molina Miranda
Beatriz Orejudo Cotoner

DIVENDRES 17 DE MAIG (HORABAIXA):
José Miguel Pérez Segura
María Alemany Pérez

DILLUNS 20 DE MAIG (MATÍ):
Víctor de Aldama Delgado
Juan Carlos Cueto Martín

DILLUNS 20 DE MAIG (HORABAIXA):
Daniel Sierra Monedero
Íñigo Rotaeche Lachiondo

DIMARTS 21 DE MAIG (HORABAIXA):
Jaume Far Jiménez

DIVENDRES 24 DE MAIG (MATÍ):
Koldo García Izaguirre
José Luis Ábalos Meco

DIVENDRES 24 DE MAIG (HORABAIXA):
Iago Negueruela Vázquez
Patricia Gómez Picard

DILLUNS 27 DE MAIG (MATÍ):
Rosario Sánchez Grau
Laura Montserrat

DILLUNS 27 DE MAIG (HORABAIXA):
Concepción Saavedra Rielo
Emiliano García-Page

DIMARTS 28 DE MAIG (HORABAIXA):
Joan Gual de Torrella

DIVENDRES 31 DE MAIG (MATÍ):
Francina Armengol Socias
Marc Pons Pons

DIVENDRES 31 DE MAIG (HORABAIXA):
Juli Fuster Culebras
Rafael Marcote Darriba

DILLUNS 3 DE JUNY (MATÍ):
María Isabel Berga Figuerola
Ignacio García

DILLUNS 3 DE JUNY (HORABAIXA):
Israel Pilar Ortíz.
María Somalo San Juan

DIMARTS 4 DE JUNY (HORABAIXA):
Antonio Mascaró Crespí

DIVENDRES 7 DE JUNY (MATÍ):
Javier Hidalgo Gutiérrez

DIVENDRES 7 DE JUNY (HORABAIXA):
Antoni Costa Costa
Javier Ureña Morales

Les compareixences començaran el pròxim dimarts 14 de maig i el primer a fer-ho serà Manuel Palomino, director general de l’IB-Salut de l’anterior Govern de Francina Armengol. Precisament, l’expresidenta Armengol, que estava al capdavant de l’executiu durant la pandèmia i quan es van signar el contractes de les mascaretes que s’investiguen, serà una de les persones que hauran de comparèixer. També se citarà el ministre de Transports, José Luis Ábalos, i el seu exassessor Koldo Garcia, al matí de dia 24 de maig.

Per part de l’anterior Govern balear, s’ha citat qui va ser consellera de Salut, Patricia Gómez; el vicepresident, Iago Negueruela; la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, a banda d’Armengol, que compareixerà dia 31 al matí. I en representació de l’actual executiu, que hauria deixat caducar la reclamació del Govern d’esquerres per la trama Koldo, hi assistiran el vicepresident, Antoni Costa i el director general de l’IB SALUT, Javier Ureña. El pla de treball ha tirat endavant sense el consens de l’esquerra i amb les crítiques del socialista Iago Negueruela que ha assegurat que si Prohens s’hagués inclòs hauria arribat a un acord.

El Psib ha assegurat que no té res ni ningú a amagar i ha acusat Vox de tenir les conclusions escrites i al PP d’assentir amb el cap.

Entre els compareixents també hi ha els principals investigats a la causa oberta per l’Audiència Nacional com Juan Carlos Cueto, Víctor de Aldama, José Luis García i Íñigo Rotaeche. José Luis Mateo del PP liu retreia així als socialistes que no els haguessin inclòs al seu pla de treball.

La mesa ha acceptat la sol·licitud del Psib de no citar Begoña Gómez i de no demanar documentació sobre Globalia. En canvi, s’ha rebutjat que compareguin el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el portaveu dels populars al Congrés, Miguel Tellado. Petició que havia fet Més. És l’ecosobiranista Lluís Apesteguia i Josep Castells del Grup Mitx.

En total, hauran de comparèixer 31 persones (els dilluns, dimarts i divendres) i cada una d’elles tendrà en total prop de 2 hores i mitja. Un temps limitat, repartit entre els diferents grups parlamentaris que faran les preguntes i que segons Més per Mallorca podria deixar respostes sense resoldre si el compareixent vol dilatar les respostes.

Notícies relacionades >

30/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris