esports

Arbitratge com a forma de vida

Amy Peñalver i Susana Gallego: "No ens sentim gens incòmodes xiulant partits en categoria masculina"

Amy Peñalver i Susana Gallego


Torna escoltar el darrer Ellesport {aquí}

Amy Peñalver i Susana Gallego tenen una cosa en comú. Totes dues són àrbitres i dediquen el seu temps lliure a xiular partits. Això sí, Peñalver ho fa als camps de futbol i Gallego ho fa a les pistes de bàsquet.

Amy Peñalver ja xiula a la lliga Iberdrola, la màxima categoria del futbol espanyol i també a la Tercera Divisió balear. Va començar a sentir que volia ser àrbitre quan el seu germà s’hi va començar a dedicar i ella anava a veure els partits. Amy ja està xiulant a l’elit del futbol. Tot i així, ens conta que encara no pot viure de l’arbitratge.

Susana Gallego va començar d’anotadora i, poc a poc, va anar formant-se per poder xiular. Ara mateix ja és a la lliga balear masculina i està vinculada a la lliga EBA, tot i que encara no ha debutat. Gallego només va jugar a bàsquet dos anys però va trobar en l’arbitratge una forma de vida.

Totes dues han estat les protagonistes de la secció Ellesport. Ens han contat que cada vegada està més normalitzat veure dones xiulant partits en categoria masculina. També han volgut compartir amb nosaltres quins somnis els hi queden per complir.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ronnie Harrell Jr. es confirma a Castelló

L'aler de Denver va viure la seva nit més dolça davant el líder

El test dels intenacionals del Palma Futsal

Hem volgut saber quins coneixements tenen Hamza, Vilela, Raúl Campos i Ángel Claudino sobre el país al qual defensen damunt la pista.

Izan Guevara, preparat per debutar al Mundial de Moto 3

El mallorquí de 16 anys serà el pilot més jove de la categoria

Les noves formes de comunicació dels esportistes amb les xarxes

L'auge de les xarxes socials ha provocat una interacció més directa entre els esportistes i els aficionats