X

ARCA denuncia les obres que afecten al molí protegit de Ca’n Salvà de Santa Maria

El consistori diu que ha demanat explicacions als responsables de la reforma i podria paralitzar-la

30/03/2023

ARCA denuncia les obres que afecten al molí protegit de Ca’n Salvà de Santa Maria

Fotocomposició d'ARCA amb una fotografia de l'edificació amb les restes visibles de l'antic molí i una altra de la casa en reforma en què està intger

L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics, ARCA demana a l’Ajuntament de Santa Maria del Camí i al Consell de Mallorca que paralitzi les obres que es duen a terme al molí protegit de Ca’n Salvà, un dels pocs d’extracció d’aigua del terme municipal i integrat en la casa adjacent. Inclou, a més, antiga mola de sínia, safareig, mina i diverses síquies de reg que el fan un conjunt “únic”, segons l’entitat conservacionista.

El problema, denuncien, és que la reforma a l’immoble n’està canviant la fisonomia amb “l’augment del volum” i la “desaparició de les antenes de subjecció de les veles que en fan “impossible” la restauració. Tot plegat s’afegeix, d’acord amb ARCA, al fet que els darrers anys, el molí ha anat perdent part de l’estructura sense que ni els propietaris hagin complit amb el deure de conservació ni l’ajuntament santamarier hi hagi fet cap actuació. “Si les obres no respecte el volum del molí, no respecten el molí”, en declara el president, Pere Ollers.

El batle de Santa Maria, Nicolau Canyelles, ha explicat a l’Informatiu Mallorca d’IB3 Ràdio que el consistori s’ha posat en contacte amb el departament de Patrimoni del Consell i ha demanat explicacions als responsables de l’obra per aclarir si es tornarà a instal·lar l’envelador o s’ha suprimit de manera definitiva. En funció de la resposta, el consistori podria paralitzar les obres.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT