política

ARCA reclama a Cort revisar els edificis per evitar la pèrdua del patrimoni

L'Ajuntament de Palma aprova dijous el nou catàleg de protecció d'edificis que inclou 155 elements nous


ARCA demana a l’Ajuntament de Palma una revisió dels edificis per evitar la pèrdua de part del patrimoni de ciutat.  Això després de veure com han desaparegut immobles que formen part de la història de Ciutat per donar pas a edificacions totalment noves que rompen amb l’estètica de la zona.

Alguns dels immobles desapareguts són la casa de Gènova, on va viure uns mesos el compositor Manuel de Falla. O també Can Baró, un immoble situat al carrer d’Andrea Doria i que es pensa que va ser dissenyat per Gaspar Bennassar. Es tracta d’espais on està previst que s’alcin altres immobles. Una situació amb la qual, segons ARCA, es perd una part de la història de la ciutat i de l’essència de les barriades. Per això demanen, entre altres punts, que es revisi el Pla General i que es protegeixin els elements que tenen valor patrimonial per Palma. La vicepresidenta de l’entitat, Àngels Fermosselle, ha assegurat a IB3 Ràdio “És clar que la ciutat ha de créixer, nosaltres estam a favor del nou patrimoni,  però no a costa de destruir un edifici previ que pagava la pena”.

 

Ajuntament de Palma

A tot això, Cort aprova dijous de forma definitiva l’ampliació del catàleg de protecció d’edificis. Un document que inclou 155 elements nous i que incrementa en un 30 per cent els elements preservats.

Formaran part del catàleg, entre d’altres, el cinema Rívoli, el Conservatori, la plaça de les Colummes i la barriada del Secar de la Real. En funció de la protecció que tenguin, es limiten les actuacions que s’hi poden fer. En els que tenguin el grau màxim es protegeix tot l’edifici, també l’interior però si tenen el més baix, només la façana. Des del moment que formen part del catàleg, totes les obres que s’hi vulguin dur a terme han de passar per una comissió que vetla perquè les tasques s’adeqüin al grau de protecció de l’immoble. La darrera ampliació del catàleg es va fer l’any 1996. El regidor de Model, Ciutat i Urbanisme, José Hila ha explicat a IB3 Ràdio “Estam protegint la nostra història. Són edificis que només trobarem a Palma i que paga la pena conservar. La llàstima és que s’hagi fet 24 anys tard”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

L’organigrama del Consell de Mallorca es completa amb Socias a Esport Hípic i López Raja a Emergències

Sandra Martínez Fernández ostentarà el càrrec de directora insular d'Inclusió social.

El PP demana la compareixença de Marc Pons per la subhasta de Son Busquets

Volen que el conseller aclareixi les negociacions sobre el solar que s'han dut a terme entre el Govern i el...

Francina Armengol demana a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias que arribin a un acord

Rosario Sánchez, diu que un govern estable a Madrid és imprescindible perquè les Balears tenguin els recursos econòmics necessaris

L’ampliació del carril bici és un dels principals objectius de l’Ajuntament d’Esporles

Segons la batlesa aquest nou tram milloraria la seguretat de les persones que van amb bicicleta fins a l'institut i...