X

Arcadi Volodos demostra a l’Auditòrium per què és considerat un dels millors pianistes del món

L'ovació del públic, que va omplir la platea, va arrencar fins a cinc bisos a l'intèrpret rus

06/02/2018

Arcadi Volodos demostra a l’Auditòrium per què és considerat un dels millors pianistes del món

Entrevista al pianista rus just abans de començar el recital a l'Auditòrium de Palma. /JORDI JULIÀ

18

Arcadi Volodos (Sant Petersburg, 1972) ha tancat aquest dimarts el cicle “Grans pianistes” amb un recital a l’Auditòrium de Palma on interpretà un repertori cent per cent romàntic, amb una primera part amb peces de Robert Schumann (Op. 2 Papillons) i Johannes Brahms (Op. 117, Intermezzo) i una segona amb la penúltima sonata que va escriure Franz Schubert, la D. 959.

L’ovació del públic, que pràcticament va omplir la platea de l’Auditòrium, va arrencar fins a cinc bisos a l’intèrpret rus: els dos primers moviments de l’Intermezzo de Brahms, de nou; la “Melodia” en mi major de Rakhmàninov, una de les cinc Morceaux de Fantasie del compositor rus; el sisè moviment de la Suite Andalucía “Malagueña” d’Ernesto Lecuona; i la Siciliana de Vivaldi, transcrita en el segon moviment del Concert per a orgue en Re menor de Johann Sebastian Bach.

Sense partitura i amb la comoditat que confereix conèixer les obres (la peça de Brahms és una de les que integren el disc que Volodos va dedicar al músic alemany i la de Schubert formarà part d’una pròxima gravació de les dues darreres sonates del geni austríac), el pianista rus va demostrar per què alguns el consideren el millor intèrpret del moment i un digne hereu de Vladimir Horowitz, un dels mestres del teclat del segle XX.

Un recital clàssic, en resum, per a piano sol, com prefereix Volodos -i lluny dels espectacles divulgatius de col·legues com James Rhodes, a qui dedicà una pulla en una entrevista a IB3 Notícies: “la música clàssica no es pot vendre com una Coca-Cola”- amb què la European Music Foundation amb Oscar Caravaca i Man Minnie Ho al capdavant han clos un cicle que ha permès veure a Palma altres tres llegendes de l’instrument: Nelson Goerner (Buenos Aires, 1969), Grigory Sokolov (Sant Petersburg, 1950) i Alfred Brendel (Vízmberk, Txecoslovàquia, 1931), que la setmana passada va oferir una conferència musicada a l’estil James Rhodes. O no.

06/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT