política

Armengol coneix de primera mà la situació del sector agroalimentari

L'agroalimentari és un dels 104 sectors que es repartiran els 855 milions d'euros d'ajudes del fons estatal

Armengol+coneix+de+primera+m%C3%A0+la+situaci%C3%B3+del+sector+agroalimentari

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha reunit amb el sector agroalimentari de les Illes, recentment inclòs en el Decret llei d’ajudes estatals. Armengol s’ha reunit amb representants del sector del vi, de l’oli, dels formatges, de la llet, de les cooperatives i dels agricultors. La presidenta ha remarcat la importància que un sector de proximitat com és l’agroalimentari pugui rebre aquests ajuts, després de les modificacions acordades en el si del Pacte de Reactivació per incloure nous sectors com a possibles beneficiaris del fons. “El sector productiu primari és fonamental per a nosaltres i creim que era de justícia que fos incorporat en el Decret llei d’ajudes estatals”, ha explicat Armengol.

Gairebé un 70% de la producció del sector primari es destina al sector HORECA. Ara, per tal de frenar aquest cop, l’agroalimentari, és un dels 104 sectors que es repartiran els 855 milions d’euros d’ajudes del fons estatal. Les empreses i autònoms inclosos en aquests CNAE que hagin tengut pèrdues com a mínim del 30 per cent de la facturació de l’any 2020 respecte de l’any 2019 i els autònoms que tributen per mòduls podran ser receptors d’aquestes ajudes.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha dit que la institució insular seguirà posant en marxa noves mesures de suport als productors locals, amb accions de promoció i difusió així com per incentivar la compra de producte local.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Joan Riutort, nou batle de Santa Eugènia

El cap de llista de l'agrupació electoral FSE substitueix el socialista Pep Lluís Urraca al capdavant del consistori taujà

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

Els organitzadors de grans esdeveniments hauran de realitzar una avaluació de risc prèvia

Marga Prohens presenta 3588 avals per optar a la presidència del PP

La candidata popular ha presentat els suports recaptats a les 11h del matí