política

Armengol critica els criteris de repartiment del fons no reemborsable

Creu que no té en compte la inversió que han fet les Illes en sanitat


La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha criticat el repartiment del fons no reemborsable del Govern central per a les comunitats autònomes. En concret, no està d’acord amb la distribució d’una part d’aquest fons: els 10.000 milions d’euros destinats a sanitat.

A la roda de premsa posterior a la videoconferència de presidents, Armengol ha dit que aquest repartiment es centra en criteris com l’ocupació de les UCIs o dels hospitals, i no té prou en compte les inversions que han fet algunes comunitats, com les Balears, en mesures preventives: “Nosaltres hem evitat hospitalitzacions perquè hem invertit molt en atenció primària“. També ha insistit que faran falta més doblers per compensar la caiguda de l’economia.

La presidenta ha defensat la mesura anunciada avui de fer controls de temperatura a tots els ports i aeroports de les Balears. Es prendrà la temperatura a tots els passatgers de trajectes amb destinació a ports i aeroports de l’arxipèlag, tant els que hi arribin des d’una altra illa com els que ho facin des de fora les Balears.

Aquesta nova mesura s’afegeix al qüestionari de salut que s’ha estat fet fins ara, sobre símptomes com febre, tossina o dificultat per respirar. Aquest qüestionari “és el mateix cribatge que se li fa a una persona quan telefona a atenció primària“.

Als passatgers, tripulants o transportistes que tenguin els símptomes compatibles amb la COVID-19 els podran practicar un test PCR. Això, perquè s’ha anunciat que s’ampliarà el nombre de persones a les quals es faran proves. Ara es consideren casos sospitosos a qualsevol persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda, i per tant, se’ls farà tests.

Identificació de casos i rastreig de contactes seran fonamentals durant la desescalada. Armengol ha demanat al govern central que s’empri una aplicació de mòbil per fer aquest rastreig, i que a les Balears s’hi faci la prova pilot.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili es compromet a intentar reintegrar el Pi com a nou president de la formació

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...