política

Armengol demana responsabilitat després de l’augment de contagis, però assegura que “l’atenció sanitària no perilla”

Divendres s'aprovaran en Consell de Govern noves mesures que la presidenta ha descartat avançar amb quina línia hi aniran


La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquest dimarts una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva davant l’augment de contagis de COVID-19 que ha experimentat les Balears en els darrers dies, sobretot entre la població més jove, després del macrobrot a Mallorca.

En declaracions als mitjans després de la clausura de la cimera bilateral entre la Comunitat Valenciana i Balears, Armengol ha garantit que aquest augment dels casos “no està significant un perill de saturació en els centres hospitalaris”. “L’atenció sanitària no perilla per a res”, ha defensat.

Respecte a la vacunació, ha recordat que Balears va decidir accelerar el procés entre la població més jove i que s’està avançant “a un bon ritme”. En aquest sentit, ha celebrat que aquest dimarts s’ha superat el milió de dosis de vacuna administrades.

Sobre les restriccions a les Illes, aquest divendres es revisaran en el Consell de Govern, una vegada s’hagi analitzat correctament la situació epidemiològica després de l’augment de contagis. Amb tot, ha descartat avançar en quina línia aniran les mesures, ja que es tracta d’una qüestió que s’està analitzant dins del Govern i s’ha de debatre amb els consells insulars i els agents socials i econòmics. “No puc avançar en absolut les mesures que es prendran”, ha indicat.

“Hem treballat moltíssim aquests 15 mesos per a tenir una situació de salvar vides, com hem fet, i una situació que ens permeti reactivar la nostra economia. L’economia s’està reactivant i seguirem en la línia de fer possible aquesta reactivació i protegir la nostra població”, ha conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les claus per entrendre què és el “factor d’insularitat” i on s’ha d’invertir

La Comissió Mixta d’Economia i Hisenda ha tancat un acord: 183 milions d'euros que s'inclouran als PGE del 2022

Acord de 183 milions d’euros pel “factor d’insularitat” de les Illes Balears als PGE del 2022

110 milions són pel factor d'insularitat i que cada any s'incorporarà amb l'evolució fixada en la Llei del Règim Especial...

Marc Pérez-Ribas s’estrena a la reunió de la Mesa del Parlament

Benalal demana a la Mesa que aclareixi les seves atribucions i drets com a diputat no adscrit

MÉS per Mallorca abandona la sala de plens del parlament durant la interveció de VOX

Els diputats han col·locat cartells de "silenciam el feixisme"