societat

Armengol dona per superada la fase 3 que finalitza aquest diumenge

A partir del 21 de juny, a més d'aplicar-se les mesures de la "nova normalitat", el Govern balear podrà adoptar mesures addicionals per contenir la pandèmia

EFE/Ana Escobar


La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha declarat superada la fase 3 del pla de desescalada cap a la ‘nova normalitat’ a Balears, amb efectes des d’aquest diumenge, 21 de juny.

La presidenta va signar aquest dijous el decret corresponent, que s’ha publicat aquest divendres en una edició extraordinària del Butlletí Oficial de la Comunitat (BOIB). Tot el país abandonarà les fases de la desescalada aquest diumenge, amb la conclusió de l’estat d’alarma i els ciutadans podran moure’s lliurement per tot el territori nacional.

En l’exposició del decret s’incideix en què “la situació d’emergència sanitària declarada per l’Organització Mundial de la Salut, malgrat la superació de la fase 3, no ha finalitzat”.

Per això, es preveu que, a més d’aplicar-se les mesures establertes en el Reial decret llei de la ‘nova normalitat’, es puguin adoptar altres mesures addicionals establertes pel Consell de Govern per a contenir la pandèmia de COVID-19.

En aquest sentit, cal recordar que aquest dijous el Govern anunciava que mantindrà els controls sanitaris en els aeroports de les Illes per als passatgers dels vols entre illes, nacionals i internacionals (tant de l’espai Schengen com de fora) després de la finalització de l’estat d’alarma i fins al 30 de juny. També continuaran els controls en els trajectes marítims entre les Illes i amb la península.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els sindicats, avisen: hi ha menys llocs de feina i aquests són més precaris

CCOO demana a les empreses que siguin "respectuoses amb la normativa laboral i ajustin les plantilles a les necessitats" per...

L’Ajuntament de Palma homenatja la figura de Gabriel Alomar i Villalonga

Era un ferm defensor de la república i de la identitat dels pobles

Prohibit el bany a la Platja Gran de Ciutadella a causa d’un vessament d’aigües residuals

Segons les previsions de l'Ajuntament, en funció dels resultats de les analítiques, es podria reobrir aquest dimecres

878 nous casos covid a Balears i notificades quatre morts

Les persones que passen la covid ara mateix a les Illes són 10.406