X

Armengol espera “la millor solució” per protegir adequadament les dones davant les rebaixes de condemnes

"Tots tenen molt clar que qualsevol agressió s'ha de condemnar com a delicte", ha incidit la presidenta del Govern

17/11/2022

Armengol espera “la millor solució” per protegir adequadament les dones davant les rebaixes de condemnes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, espera que es trobi “la millor solució per a protegir adequadament les dones”, arran de la polèmica suscitada per les rebaixes de condemnes sexuales després de la modificació de la llei del ‘només sí és sí’.

En declaracions fetes durant un acte a Inca amb motiu del Dijous Bo, i preguntada per aquesta qüestió, la dirigent autonòmica ha posat l’accent en la importància de protegir les dones i ha assegurat que es tracta d’un objectiu compartit entre el Govern central i el balear. Armengol ha dit que l’executiu va reaccionar “de manera ràpida” davant la “vulneració dels drets més bàsics” de la dona. “Tots tenen molt clar que qualsevol agressió s’ha de condemnar com a delicte”, ha incidit la presidenta del Govern.

Cal recordar que l’Audiència de Palma va ordenar aquest dimecres l’excarceració de dos agressors sexuals després de revisar els seus casos, després de portar a la presó dos dels tres anys a què van ser condemnats. Segons la modificació de la llei, la pena de presó en aquests dos casos no podria superar els dos anys, per la qual cosa els dos homes van ser excarcerats.


“Hi ha una estratègia política de deslegitimització del Poder Judicial”, diu el portaveu de l’Associació Judicial Francisco de Vitoria
Els jutges de les Illes es defensen davant les crítiques per l’aplicació de la llei del “només sí és sí”
Yllanes considera “temerari” les afirmacions de la ministra Montero: “No són jutges masclistes, sinó jutges professionals”

17/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT