X

Armengol i Ximo Puig acorden demanar a Madrid les bestretes de finançament que els deu

Els dos presidents han dit que intensificaran els contactes amb els responsables del Ministeri d'Hisenda

08/09/2019

Armengol i Ximo Puig acorden demanar a Madrid les bestretes de finançament que els deu

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut aquest cap de setmana a Formentera una trobada amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per exigir que el Govern “busqui una fórmula” per  finançar a les comunitats.

Segons ha informat Presidència en un comunicat, els dos presidents han acordat que els seus respectius governs intensificaran els contactes amb els responsables del Ministeri d’Hisenda, amb l’objectiu que aboni les bestretes de finançament i la mensualitat de l’IVA que els deu.

En aquesta reunió s’ha tractat a més “la necessitat” d’accelerar el procés per resoldre la licitació dels paquets dels viatges turístics per a la tercera edat promoguts per l’Imserso.

Respecte al finançament de les comunitats autònomes, la presidenta Armengol ja va exigir el pagament d’aquests 177 milions d’euros al president del Govern de l’Estat en funcions, Pedro Sánchez, el mes d’agost passat i aquest “es va comprometre a buscar fórmules que permetin  el pagament per part d’un govern en funcions”, segons va informar el Govern.

Tant la presidenta Armengol com el president Puig han manifestat en reiterades ocasions la necessitat de superar la situació de “interinitat política que viu l’Estat espanyol des de fa massa temps” i han apostat obertament per la configuració d’un govern de caire progressista, que pugui resoldre aquesta i altres qüestions, com la de la “‘infrafinanciación’ històrica” que sofreixen les dues comunitats, segons el Govern

08/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris