X

Armengol reivindica la gestió directa dels fons europeus en matèria turística

Aconseguir que el turisme sigui més sostenible, l'objectiu que han compartit empresaris i líders polítics en el fòrum anual d'Exceltur

18/01/2022

Armengol reivindica la gestió directa dels fons europeus en matèria turística

Foto: EFE

Aconseguir que el turisme sigui més sostenible des del punt de vista econòmic, social i mediambiental. És l’objectiu que comparteixen empresaris i líders polítics que han participat avui en la trobada anual d’Exceltur. La presidenta, Francina Armengol, ha remarcat la importància d’aprofitar els fons europeus per assolir els nous reptes en matèria turística i n’ha reivindicat la gestió directa.

“Que des del govern d’Espanya hagin de decidir com transformem zones madures, tinc els meus dubtes. La competència turística és de les comunitats autònomes. Els empresaris i els treballadors estan en el territori. Que ens donin els fons i nosaltres ja pactarem amb empresaris i treballadors cap a on volem anar”, ha manifestat Armengol.

En aquest sentit, la presidenta ha fet una crida als empresaris: “Els que es dediquen als excessos que cerquin altres fórmules. No són bones ni per a ells ni per a la comunitat autònoma”

La presidenta també ha aprofitat l’ocasió per explicar les línies generals de la nova llei turística. Els empresaris han reivindicat la col·laboració públicoprivada a la nostra comunitat.

“Allò important serà després veure la lletra petita”, ha destacat Abel Matutes, president de Palladium Hotel Group, el qual també ha afegit que “estic convençut que a l’hora d’implementar” la nova llei turística “comptareu amb nosaltres”. Matures també ha dit que serà “important generar incentius perquè a les empreses els compensi fer aquestes coses”.

El president d’Exceltur, Gabriel Escarrer, ha tancat l’XI fòrum de l’associació afirmant que el sector ha resistit a la pandèmia i que en sortirà reforçat.

18/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT