política

Armengol vol immunitzar tota la població en tres mesos mentre l’oposició li critica manca de valentia front l’Estat

El PP diu que Armengol ha perdut la credibilitat i que el Govern actua "tard i malament"


Francina Armengol ha comparegut al Parlament, de manera urgent i a petició de l’oposició, per explicar la gestió que es fa de la pandèmia a les Illes. Davant la cambra, la presidenta del Govern ha dit que demanarà a l’Estat eines per poder avançar els tocs de queda o decretar confinaments. També vol que arribin més vaccins a la nostra comunitat. Diu que l’objectiu ha de ser arribar a les 80.000 dosis setmanals. Si això fos possible, es podria vaccinar tota la població de les Illes en un termini aproximat de tres mesos.

La presidenta ha defensat que les Balears han estat capdavanteres a implementar restriccions i també a mobilitzar recursos econòmics “que sumen 7.700.000 euros”. Ara, reclama a l’Executiu central més potestat per poder avançar el toc de queda o aplicar confinaments domiciliaris si escau.

Armengol també reclama al Govern central que arribin recursos extraordinaris per a enfrontar la pandèmia tal com ho va fer el 2020 per valor de 438 milions d’euros. I ha defensat que l’objectiu principal és frenar el virus i salvar vides.

La intenció del Govern és que, a poc a poc, vagi augmentant la recepció de vacunes. Actualment, se n’administren unes 500 diàries a causa de la limitació de les dosis, però la xarxa sanitària té capacitat per a inocular-ne 11.500 al dia. En aquest sentit, la presidenta ha demanat que s’implanti el passaport de vacunació a la Unió europea per poder garantir la mobilitat entre països als qui ja estiguin protegits.

Crítiques al Govern autonòmic i el central

El PP diu que Armengol ha perdut la credibilitat i que el Govern actua “tard i malament”. El portaveu parlamentari popular, Biel Company, demana a la presidenta que sigui més reivindicativa davant Pedro Sánchez. I li ha oferit tres pactes per afrontar les conseqüències de la pandèmia. “Ens juguem massa com perquè abaixi el cap per por de represàlies”, ha dit el líder del PP, que ha demanat a Armengol que “sigui valenta” i demani més vacunes al Govern de Sánchez.

Per las seva banda, Ciutadans dona suport al Govern però amb condicions. El Pi també reclama valentia a Francina Armengol. I Vox, en canvi, li demana que dimiteixi.

Per part dels socis del Pacte, Podem ha demanat al Govern que millori la comunicació de les restriccions. La diputada de la formació morada Esperança Sans ha reclamat també que les comunitats turístiques tenguin prioritat en l’administració dels vaccins. Diu que les paraules de Pedro Sánchez, afirmant que no hi haurà temporada turística fins que no estigui vaccinat el 70% de la població, no són acceptables.

Per a Més per Mallorca és necessari continuar fent feina per l’autogovern. El seu portaveu, Miquel Ensenyat, considera que les dificultats, com aquesta pandèmia, es gestionen millor des de la proximitat. Per la seva banda, Més per Menorca ha denunciat el mal funcionament dels organismes de l’Estat i ha reclamat mesures perquè reaccioni.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

José Vicente Marí Bosó és reelegit president del PP d’Eivissa

Els populars afirmen que volen aconseguir les batlies de Vila i Sant Josep en les properes eleccions.

Misericòrdia Sugrañes, reescollida presidenta del PP de Menorca

Biel Company reacciona a les expropiacions de pisos i critica les "polítiques boliviarianes i d'extrema esquerra comunista" de Francina Armengol

Ángel Luis Guerrero és el nou batle de Sant Josep

Agafa les regnes del consistori il·lusionat i amb el repte d'aconseguir tancar la contractació final del Pla General.

MÉS per Mallorca demana mobilitzacions feministes a través de les xarxes socials

Amb aquestes inciatives la formació trasllada que es busca guanyar sororitat i sensibilitzar la societat