X

Arranca a la UIB la primera formació universitària d’Espanya per atendre parts a casa

El cursen 25 comares, la gran majoria ja en actiu, i hi ha llista d'espera per entrar

16/09/2022

Arranca a la UIB la primera formació universitària d’Espanya per atendre parts a casa

Redacció

Imma Seguí és infermera comare. Ella trià tenir els infants a casa perquè ho trobava l’entorn més adequat. Ara, ajuda altres dones a parir al seu domicili, després de passar per la maternitat d’un hospital de la península que la va deixar descontenta quant al tracte a les dones.  Ella forma part de la primera promoció de comares que comencen el primer postgrau universitari del país per atendre parts a casa, una pràctica que ofereix la sanitat pública d’altres indrets, però no a Espanya.

Roser Gallardo, comare, antropòloga i codirectora del postgrau d’Expert Universitari en Atenció al part i naixement a casa, explica que el part a casa s’ha fet sempre i és una pràctica segure en dones de baix risc. També que a altres indrets l’ofereix la sanitat pública, però no a Espanya. Ella troba que més dones el demanarien si estàs dins la cartera de la sanitat.

Elisa Bosch, professora de Fisioteràpia i l’altra codirectora assegura que no volen “estar al marge del sistema” sinó formar comares per respondre a una demanda que existeix.

Les expertes expliquen que, en mares sense complicacions el risc és similar en l’hospital o en el domicili. A més, les comares també es formaran a detectar quan cal un trasllat a un centre hospitalari.

Les primeres 25 especialistes estaran formades a final d’enguany. Ja hi ha llista d’espera per accedir al postgrau.

16/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris