X

Comença la campanya per facilitar la nidificació de les tortugues marines

Fins ara, entre 2019 i 2022, s'han registrat 7 esdeveniments de nidificació: 3 a Eivissa i 2 a Menorca, i 2 intents de nidificació a Formentera

16/05/2023

Comença la campanya per facilitar la nidificació de les tortugues marines

Margalida Riera

Ja ha arrancat la campanya informativa d’enguany per evitar destorbar la reproducció de les tortugues marines. Medi Ambient ha instal·lat cartells amb el QR a les platges clau de les Illes que faciliten l’accés a un vídeo informatiu en 4 idiomes sobre com actuar en cas de detectar tortugues marines en reproducció. En el cas de trobar una posta, un possible niu o cries ja nascudes s’ha d’avisar l’112 i no tocar o molestar els animals.

La tortuga babaua és una espècie protegida que abans venia a la mar balear a alimentar-se i fa pocs anys es començaren a detectar casos de reproducció aquí i a tot el llevant espanyol. Fins ara, entre 2019 i 2022, s’han registrat 7 esdeveniments de nidificació: 3 a Eivissa i 2 Menorca, i 2 intents de nidificació a Formentera.

Part dels ous de nius identificats es deixen a platges seleccionades; una altra part es cova a centres protegits. Després, en néixer les tortuguetes i arribar a una mida adequada, es tornen a la mar. La campanya informativa acabarà l’octubre i repartirà milers d’adhesius a vorera de mar, incloses Cabrera i sa Dragonera.

16/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris