X

Arrancam una setmana fresca, avís groc per mala mar i tempestes locals intenses a Mallorca

No s'espera pluja ni tempesta a Menorca i les Pitiüses on el protagonista serà el vent de mestral

15/05/2023

Arrancam una setmana fresca, avís groc per mala mar i tempestes locals intenses a Mallorca

Fotografia de Begoña Ribot des de la Platja de Llevant.

El Temps

La setmana comença amb la mateixa inèrcia meteorològica del cap de setmana i sense canvis importants de temperatura. Aquest dilluns els niguls creixeran a l’interior de Mallorca, amb ruixats aïllats i localment moderats, des de migdia fins a mitjan capvespre. Els niguls també creixeran a la resta de les Illes però sense precipitacions. La temperatura continuarà frenada entre els 20 i els 24 ºC de màxima.

Ruixats locals però intensos i amb tempesta

Un nou embossament d’aire fred en les capes altes de l’atmosfera farà créixer novament els niguls aquest dimarts. Un dia més serà Mallorca on es desenvolupin amb més força i acabin per esdevenir tempestes locals però intenses, més que dies passats. Fins i tot poden venir acompanyades de calabruix.

Avís groc per mala mar

No s’espera pluja ni tempesta a Menorca i les Pitiüses on el protagonista serà el vent de mestral. Bufarà moderat, amb cops de fins a 70km/h i alterarà la situació marítima. En aquest sentit, l’AEMET mantindrà activat l’avís groc per mala mar a les Pitiüses i la costa de Tramuntana a Malloca fins a les 17:00 hores, amb ones de 2 metres. Menorca estarà en avís tota la jornada per ones de 2 a 4 metres, a l’igual que la costa compresa entre Pollença i Artà a Mallorca.

Setmana freda

Aquesta no serà en general una setmana càlida. La temperatura en general seguirà fresca per a l’època, amb valors per davall els esperats a mitjan maig. Un fet que contrasta molt amb el maig de l’any passat que fou el més calorós mesurat mai a les Balears.

15/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris