societat

Arranz: “Hem d’oblidar-nos de les reunions socials durant un temps”

Salut recomana no sortir a sopar fora de casa, ni mantenir cap tipus de reunió social


El portaveu del Comitè Balear de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha recomanat aquest dimecres no sortir a sopar fora de casa, ni mantenir cap tipus de reunió social, tot i ser dues activitats que ara estan permeses, perquè la situació de la covid-19 a Balears és “crítica”.

“Si pots no sortir a sopar i trobar-te així amb menys persones, molt millor: aquest és l’objectiu”, ha volgut deixar clar Arranz, que ha dit que la situació de la covid-19 a les Balears és un “poc millor” que en altres comunitats autònomes, però la conjuntura a les Illes és “crítica”, amb una pujada diària de contagis. “Hem d’oblidar-nos de les reunions socials durant un temps limitat; si no ho fem, la transmissió continuarà”, ha advertit.

En concret, Arranz ha recordat que la incidència acumulada de casos en els darrers 14 dies a les Balears ha estat de 205 per cada 100.000 habitants i que una setmana abans era de 121, per la qual cosa és una pujada “molt important”. L’objectiu és que els casos se situïn en 25.

A més, el metge Arranz ha demanat de manera específica als joves que visquin a consciència les mesures de seguretat perquè poden ser portadors del virus sense tenir símptomes i contagiar a les persones del seu voltant, especialment a les grans. “Qualsevol persona que no visqui les mesures de protecció pot ser un contagiador en potència”, ha asseverat Arranz, que ha comentat que a les Balears continuen declarant-se cada dia nous casos, de manera especial, de joves.

“El nostre treball (com a especialistes sanitaris) és insistir perquè millorin aquestes xifres” i es redueixin, per la qual cosa “cal evitar la transmissió comunitària”, ha declarat el metge. La “principal manera” de frenar el virus és complir “estrictament” amb les mesures de protecció establertes, ha insistit.

En roda de premsa, Arranz ha dit que confia a equivocar-se, però creu que en tres o quatre setmanes les Balears arribarà a una incidència acumulada de 500 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, com va succeir a l’inici de la segona ona a principis del passat mes de setembre.

L’aprovació de més mesures restrictives dependrà de l’avanç de la transmissió amb l’objectiu de “disminuir la transmissió comunitària”, com en el cas de Manacor, on els seus ciutadans han de quedar-se a casa i disminuir els moviments i el contacte social, ha demanat.

Sobre l’illa d’Eivissa, Arranz ha dit que la situació ha empitjorat “clarament” en les darreres setmanes i que és una zona de “risc”, per la qual cosa es podrien aprovar noves mesures en els pròxims dies. Però, no sols a Eivissa, sinó allà on les autoritats sanitàries ho considerin convenient. “No ens relaxem gens ni mica”, ha tornat a demanar l’especialista, que no ha descartat que s’aprovi el confinament d’altres localitats de Balears i fins i tot que es torni a un confinament total de la comunitat autònoma com al març passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació i Cort es comprometen a tenir enllestit l’avantprojecte de l’IES Son Ferriol aquest 2021

Fa 30 anys que l'Apima reclama la construcció d'una instal·lació de secundària

Càritas demana als ciutadans fer costat als més necessitats aquest Nadal

Demanen donatius que puguin ajudar els serveis d'aliments o el programes d'habitatge

Els pares de Menorca amb fills que estudien a Mallorca també demanen PCR al Govern

L'Executiu autonòmic descarta que es facilitin proves als viatges entre illes

Salut no ha decidit si intervindrà el geriàtric de Maó

Als geriàtrics de Menorca hi ha 13 casos actius de Covid-19