X

Arrenca la primera edició del ‘Fiction Mallorca Pitch’ a Calvià

Un punt de trobada pel desenvolupament de la indústria audiovisual balear

13/12/2021

Arrenca la primera edició del ‘Fiction Mallorca Pitch’ a Calvià

Javi Pujol

Enguany, Mallorca s’ha convertit en plató de la sèrie The Crown. Abans, hem vist passar l’equip de Netflix amb White Lines, Turn Up Charlie, i Mallorca Files. La ficció audiovisual internacional ja té les illes al punt de mira.

“La ficció internacional ja ve a Mallorca, el que falta és atreure la indústria nacional, que ja ha començat a interesar-se”, explica el promotor de les jornades, l’investigador Andreu Fullana.

Així neix el Fiction Mallorca Pitch, un punt de trobada pel desenvolupament de l’audiovisual balear. S’han seleccionat una dotzena de projectes de ficció. La major part són balears i es presentaran davant alguns dels principals agents de la indústria nacional.

Des de televisions públiques, fins a productores del nivell de Portocabo, creadora de la sèrie Hierro. “El simple fet que s’exposi un projecte en públic ajuda al creador a veure els punts forts i les febleses, és quelcom molt profitós”, explica el creador de “Hierro”, Pepe Coira.

Per la seva banda, la productora executiva de ficció de RTVE, Mar Díaz, explica que perquè un projecte funcioni a la televisió, han d’estar contats “d’una forma apassionant i que facin que l’espectador vulgui seguir mirant el producte”.

Fins aquest dimecres, el Fiction Mallorca Pitch crearà sinergíes entre l’audiovisual balear i el nacional. Tot, per continuar fent de les Illes, un referent del sector.

13/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris