X

Arriba a les Illes l’episodi de pluges més important dels darrers anys

La precipitació total acumulada pot superar els 150 l/m2 en 24 hores

09/11/2021

Arriba a les Illes l’episodi de pluges més important dels darrers anys

Imatge d'arxiu de gent caminant pel carrer amb paraigües.

El Temps

Temporal de pluja, vent i mala mar. A partir d’avui capvespre les Balears quedaran de ple dins el radi d’afectació de la borrasca Blas. Es tracta d’un episodi de pluja intensa i persistent acompanyada de vent, una situació complicada que s’emmarca dins els grans episodis plujosos del clima mediterrani a la tardor.

Avui capvespre

Després d’un dematí amb alguns ruixats i vent en augment, la pluja s’intensificarà el capvespre de tard a Menorca, el nord i el nord-est de Mallorca. La pluja s’estendrà a la resta de les Illes de nit i matinada. La precipitació serà intensa, acompanyada de tempestes localment fortes i que poden anar acompanyades de fenòmens adversos com ara vent intens i calabruix. La dinàmica pròpia de la borrasca també generarà vent intens i temporal marítim.

Incertesa en l’evolució de Blas

La probabilitat de precipitacions intenses persistirà fins dijous però amb clarianes i moments de treva. En qualsevol cas, la precipitació total acumulada pot superar els 150 l/m2 en 24 hores.
Blas és una borrasca d’alt impacte que pot, fins i tot, arribar a desenvolupar característiques tropicals. De la seva posició final en depèn el grau d’afectació que patiran els territoris immersos en el seu radi d’acció, com ara les Balears. Aquesta posició final és encara incerta i el pronòstic no pot precisar quina àrea en concret de les Illes es veurà més afectada. Malgrat aquestes incerteses la previsió és que el temporal de pluja i vent s’allargui fins divendres.


Consulta aquí la previsió detallada del Temps: els darrers vídeos i les càmeres en directe

09/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris