societat

Arriba a Menorca el tatuatge que torna el somriure a les dones que han patit càncer de mama

Dues infermeres del Mateu Orfila reprodueixen l'aurèola i el mugró a les dones després d'una mastectomia, i ja n'hi ha 12 en llista d'espera

Arriba+a+Menorca+el+tatuatge+que+torna+el+somriure+a+les+dones+que+han+patit+c%C3%A0ncer+de+mama

Dues infermeres de l’Hospital Mateu Orfila han començat, aquesta setmana, a tatuar les aurèoles i els mugrons a les dones que han patit un càncer de mama. Es tracta d’un servei que, fins ara, només es feia a Son Espases. A Menorca ja hi ha una llista d’espera de fins a 12 dones.

De vegades, els tatuatges van molt més enllà de decorar el cos. N’hi ha que serveixen per tornar l’autoestima que una malaltia un dia se’n va endur. La clau que acaba de tancar definitivament un procés com el càncer de mama. Cada vegada són més les dones afectades per aquest tipus de tumor. N’hi ha que com, a darrera passa cap a la reconstrucció final, decideixen dibuixar-se flors, però d’altres opten per una simple reproducció de l’aurèola i el mugró després d’una mastectomia.

Fins ara, només hi havia una infermera a totes les Illes que fes aquest servei i es trobava a Son Espases, però des del dia primer de desembre, dues infermeres de l’Hospital Mateu Orfila l’han posat en marxa a Menorca.

Un tatuatge que, en només 5 dies, ja ha fet feliç 3 dones de Menorca que han passat per un càncer de mama, i n’hi ha 12 més en llista d’espera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Amics de S’Òpera de Maó celebra els seus 50 anys amb un complet programa d’activitats

Al maig tindrà lloc l'acte institucional amb un recital al Teatre Principal

L’IME cerca potenciar les accions de recerca i diversificar el seu públic per al 2021

L'acte inaugural del curs, celebrat de manera telemàtica, també ha servit per fer balanç posar en valor la seva tasca

Menorca començarà a administrar la segona dosi als professionals sanitaris dilluns que ve

Les cinc persones que es van vacunar de manera irregular també s'inclouran en aquesta segona tanda

El primer hidroducte d’Espanya es construirà a Mallorca

L'actual planta de Cemex a Lloseta passarà a generar hidrogen renovable i aquesta nova infraestructura permetrà distribuir-lo