societat

Arriba el test autodiagnòstic de covid sense recepta

Aquesta setmana començaran a vendre's lliurement els tests d'antígens més senzills per autodiagnòstic de covid


L’autotest d’antígens per Covid ja és a les farmàcies però fins ara s’ha d’adquirir amb recepta. Està previst que demà, el Consell de Ministres aprovarà la venda lliure d’aquest producte autodiagnòstic, més senzill que d’altres i indicat amb quatre digits a la capsa amb l’objectiu de facilitar la detecció de casos positius.

De l’empresa Farmadosis, distribuidora del producte, expliquen que el test d’autodiagnòstic pot costar prop de 5 euros. El bastonet només s’ha d’introduir 2,5 centímetres, després s’ha de remenar dins la solució 30 segons i abocar el líquid sobre el dispositiu. En prop de mitja hora tenim el resultat.

El positiu s’ha de confirmar amb una PCR i un negatiu no és garantia absoluta de no tenir Covid. Els experts recomanen que, malgrat el negatiu, si hi ha símptomes cal aïllar-se i fer-se una altra prova.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estafa de l’asfalt arriba a Mallorca

Aquesta modalitat delictiva consisteix en oferir un camió d'asfalt  que ha sobrat d'una obra propera a un preu molt econòmic, per després demanar-ne més doblers

Una motorista resulta ferida de gravetat en un accident a la rotonda del parc aquàtic d’Aqualand

La dona va caure a la cuneta a diversos metres i a una zona d'accés difícil

El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

La reparació dels 14 punts negres que varen originar la gran inundació es manté bloquejada per diferències entre les administracions...

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació