X

Arriba la 4a Setmana de la Dramatúrgia

Tallers, xerrades i 'slams' dramatúrgics omplen la programació de l'edició d'enguany, que se celebrarà del 17 al 23 d'octubre

22/09/2022

Arriba la 4a Setmana de la Dramatúrgia

Redacció

Del 17 al 23 d’octubre, arriba la 4a Setmana de la Dramatúrgia, organitzada per l’Associació de Dramaturgues i Dramaturgs de les Illes Balears (ADIB). Enguany, s’inspira en la reivindicació de les noves formes que ens ajuden a veure el món d’una manera diferent a partir de la retrobada.

Així, el dilluns, 17 d’octubre, donarà el tret de sortida a la Setmana el taller de Maria Velasco, guanyadora del premi Max a millor autoria teatral 2022 per ‘Talaré a los hombre de sobre la faz de la tierra’ i qui durant 3 dies endinsarà els i les assistents en el laberint de la memòria per trobar disparadors creatius i els explicarà com ‘Desaprender a vivir’. ‘Aprender a contar’, que és el títol que porta el taller, es realitzarà al Teatre Mar i Terra.

El divendres, 21 d’octubre, arriba la novetat d’enguany: un Speakers Corner, una cita on es podran llegir i mostrar els texts a l’estil del racó dels oradors del Hyde Park de Londres. L’ADIB convida tothom a presentar al Mar i Terra, a les 19 h, les seves propostes artístiques, per compartir-les amb la resta de participants i observar les reaccions del públic.

Pel que fa al cap de setmana teatral, el dissabte, 22 d’octubre, hi haurà la masterclass de Celso Giménez, dramaturg de la companyia La tristura, que investiga els límits entre la presentació i la representació. Tendrà lloc a l’Espai el Tub, de 10 a 12 h. I el diumenge, 23 d’octubre, a les 12 h, per tancar la Setmana, torna el repte d’escriure en directe, sense trampa ni cartró, al II Slam de dramatúrgia organitzat en col·laboració amb el Teatre principal de Palma.

Com l’any passat, es tractarà d’escriure una peça breu de teatre, a temps real i amb les premisses que el públic dicti en aquell mateix moment. Com a cloenda de la 4a Setmana de la Dramatúrgia, s’ha organitzat una vermutada en acabar l’Slam, la qual tendrà lloc a Can Balaguer a les 13.30 hores, i l’entrada serà lliure.

22/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris