X

Ajornada fins al 2026, la prova de maduresa a la selectivitat

Arriba la darrera selectivitat sense els canvis derivats de la implantació de la LOMLOE, encara en esborrany al Ministeri d'Educació

10/05/2023

Ajornada fins al 2026, la prova de maduresa a la selectivitat

Redacció

Els 6, 7 i 8 de juny, es preveu que devers 4.000 alumnes de les Illes es presentaran a unes proves d’accés a la universitat abocades al canvi en el seu plantejament i estructura a un any vista. De fet, mentre els estudiants comencen l’esprint final cap als exàmens finals del batxillerat, el Ministeri d’Educació enllesteix l’esborrany del reial decret que ha d’adaptar-los al nou marc LOMLOE (la llei orgànica d’educació —’Celaà’—, que modifica l’anterior —’Wert’—, en al·lusió als ministres responsables del PSOE i el PP, respectivament). “Estam esperant el document definitiu, és prematur parlar de quins canvis exactes hi haurà”, explica a IB3 Notícies, el director del secretariat tècnic d’accés a la UIB, Joan Frau que, en qualsevol cas, recorda que la intenció és fer l’examinació “més competencial” en concordança amb l’avaluació per competències que estableix la reforma educativa.

El nou model de selectivitat preveu menys proves (es triarà entre Història d’Espanya i Història de la Filosofia) i un dels seus objectius és homogeneïtzar l’estructura general de la prova i els criteris d’avaluació en els diferents territoris de l’Estat. Amb tot, Frau matisa que, actualment, ja hi ha unes pautes bàsiques per a tothom; si bé després, en redactar els exàmens coordinadors i especialistes de cada comunitat, “hi ha diferències”.

Quant a la prova de maduresa que inclouran en els futurs exàmens, s’ha ajornat la implantació “fins a l’any 2026 o 2027”, d’acord amb el directiu de la universitat balear.

Noves titulacions acadèmiques a la UIB

La Universitat de les Illes Balears es prepara per oferir noves titulacions acadèmiques a partir del curs que ve. Si el grau en Ciències de la Mar ha de començar el setembre del 2024, la UIB fa feina per oferir a partir d’aquest setembre el grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i per impartir a Menorca el grau d’Enginyeria Informàtica.

Per acollir els alumnes d’aquestes noves titulacions, com també els futurs estudiants del grau de Ciències de la Mar, la Universitat començarà les obres d’ampliació i reforma de l’edifici Mateu Orfila, que acull els estudis de ciències.

10/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris