Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Arriba l’onada de calor més important dels darrers anys

Es perllongarà més d’una setmana i destacarà per màximes d'entre els 36 i els 40ºC de dia i mínimes elevades de nit per damunt dels 25ºC


Calor intensa i persistent, de dia i de nit. A mitjan setmana arribarà a les Balears la segona onada de calor del 2021. La primera, registrada del 22 al 24 de juliol, va ser una punta càlida intensa (es mesuraren fins a 41,5ºC a la localitat mallorquina de Montuïri) però de curta durada. En aquesta ocasió la calorada es perllongarà més d’una setmana i destacarà no tan sols per les màximes, que se situaran entre els 36 i els 40ºC, sinó per les mínimes nocturnes elevades, per damunt els 25ºC a bona part del territori. Precisament pel fet de ser un episodi de llarga durada serà una de les ones de calor més importants que ha afectat les Balears els darrers anys.

Dilluns, el darrer dia de calor moderada

La setmana comença aquest dilluns amb restes de vent de component nord que frenaran la pujada del termòmetre al nord de les Balears, amb màximes al nord de Mallorca i Menorca per davall de 30ºC. En canvi cap al sud, a recer del vent, s’espera una pujada lleugera amb registres de 32-33ºC.

Dimarts, comença la pujada de temperatura

Aquest dimarts el termòmetre s’enfilarà però no a tot arreu de la mateixa manera. El vent de nord encara suavitzarà l’ambient a Menorca i el nord de Mallorca on la màxima arribarà . Però cap al sud-oest de Mallorca i Eivissa, la temperatura serà elevada. En el cas d’Eivissa, de fins a 34ºC; a Mallorca de fins a 37ºC.

Pols africana i cel enterbolit

No fa net aquests dies. Acompanya la punta de calor una entrada de pols africana que deixarà un ambient carregat de pols i niguls. Demà no es descarten petits ruixats de terra roja, fins i tot acompanyats de tempesta seca. En aquestes circumstàncies la probabilitat de rissaga, dimarts i dimecres, és elevada.

De dijous a diumenge, el moment més calorós de tot l’episodi

Aquestes condicions de pols i calor intensa es mantenen la resta de la setmana. Entre dijous i diumenge s’espera la punta de temperatura, que coincidirà amb dies de vent en calma i situarà la màxima entre els 36 i els 40ºC arreu de les Balears. Destaca també la temperatura mínima, que en general no baixarà dels 25ºC amb excepcions puntuals a zones d’interior. Amb l’aire càlid estancat sobre la mediterrània l’humitat serà també elevada i la sensació de basca, molt acusada. El perill d’incendi forestal serà extrem, donades les condicions atmosfèriques, pel que cal extremar també les precaucions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió del cap de setmana: calitja, calor, cel mig ennigulat i basca

Aquests dies tornarem a patir nits tropicals amb la pujada de les temperatures mínimes

Hidrofòbia del sòl, un factor més de les revingudes de torrents i inundacions per la DANA

La terra, després de l’estiu, està molt eixuta, ha perdut molta humitat i, enlloc d’absorbir la pluja torrencial, esdevé impermeable...

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...