economia

Arriba a Palma el primer creuer després de 15 mesos d’aturada: “A causa dels grups bombolla, no poden fer consumicions quan són a terra”

Hi ha hagut comitiva política de benvinguda, amb el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela; la directora general de Turisme, Rosana Morillo; i el president de l'APB, Francesc Antich

Arriba+a+Palma+el+primer+creuer+despr%C3%A9s+de+15+mesos+d%E2%80%99aturada%3A+%E2%80%9CA+causa+dels+grups+bombolla%2C+no+poden+fer+consumicions+quan+s%C3%B3n+a+terra%E2%80%9D

El 'Mein Schiff 2', de la naviliera alemanya TUI, al port de Palma.


Avui ha arribat a Palma el primer creuer nacional després 15 mesos d’aturada a causa de la pandèmia: el ‘Mein Schiff 2’. La pena, diu la mateixa guia del creuer, és que “degut als grups bombolla i la política de TUI, els creueristes no poden fer consumicions quan són a terra”. Així les coses, malgrat les excursions incloses, els turistes no podran fer molta despesa turística a les Illes.

Aquestes limitacions de les navilieres són tan estrictes que, a més dels grups bombolla, els creueristes només podran comprar a segons quins comerços que prèviament ha revisat la companyia. Una qüestió no ha agradat a la patronal del petit i mitjà comerç, PIMECO, que recorda que molts negocis del casc antic viuen pràcticament de les compres dels turistes, sobretot els de souvenirs: en època abans de la pandèmia, un 70% de les vendes diàries eren de turistes de creuers.

El president de PIMECO, Toni Fuster, ha assegurat que intentarà posar-se en contacte amb les companyies per recordar-los, ha dit, que els comerços són llocs segurs i amb totes les mesures de seguretat necessàries.

La tornada dels creuers als ports espanyols, inclòs el de Palma aquest dijous, suposarà “la recuperació de 50.000 llocs de feina”, atès que Espanya és una de les destinacions més importants en aquest segment turístic, assegura el director a Espanya de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), Alfredo Serrano.

El primer creuer que ha arribat a la Península des de l’inici de la pandèmia del coronavirus ha estat el “Mein Schiff 2”, de la naviliera alemanya TUI. Avui ha atracat amb 1.275 passatgers en el Port de Palma.

Hi ha hagut comitiva política de benvinguda per rebre el primer a les Illes després de la suspensió per la pandèmia, i globus. Hi han acudit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; la directora general de Turisme, Rosana Morillo; i el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Francesc Antich.

En aquest sentit, MÉS-Estimam Palma i altres associacions ecologistes consideren excessiva aquesta benvinguda. “Si la pandèmia no ens ha ensenyat que la dependència econòmica del turisme ens porta a la ruïna, és que no hem après res”, assegura la portaveu municipal de la formació ecosobiranista, Neus Truyol.

“No podem mantenir els antics models del passat que mercantilitzen la ciutat i l’illa en favor de l’enriquiment d’un sector turístic amb poca responsabilitat social”, ha assegurat la també regidora de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Deserta una licitació d’Aena necessària per ampliar la terminal de l’Aeroport de Palma

Les obres eren per enderrocar l'edifici Aena IV per adequar els terrenys i construir un nou dic oest al mòdul...

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre