Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

METEOROLOGIA

La borrasca Juliette ens deixarà fred, pluja, neu i molt de vent

Nevarà amb intensitat a la serra de Tramuntana i podria ser, molt probablement, la nevada més important des del febrer de 2015


Som a les portes d’un canvi brusc de temps. Els dos darrers dies del mes de febrer, les Balears es veuran immerses dins un temporal de categoria, amb fred, aigua, neu, vent i temporal marítim. El responsable serà la borrasca Juliette.

Aquest diumenge capvespre ha arribat una massa d’aire molt fred, la qual haurà recorregut l’interior del continent europeu, i que en conjunció amb una borrasca molt activa, ens deixarà un temps inestable. El centre de baixes pressions ens deixarà una tongada de precipitacions abundants, generals i persistents, sobretot a bona part de Menorca i del nord i nord-est de Mallorca. Entre dilluns i dimarts els acumulats de precipitació podrien superar els 150 mm.

L’anticicló centrat al nord de les Illes Britàniques i la borrasca situada al voltant de les Balears, afavoreixen el passadís pel qual arribarà tot aquest aire fred. Una configuració que permet que molta d’aquesta precipitació sigui en forma de neu i calabruix. Diumenge a vespre i la matinada de dilluns, la cota de neu es desplomarà dràsticament i podrà baixar per davall dels 200 m. Nevarà amb intensitat a la serra de Tramuntana. De fet, molt probablement, serà la nevada més important des del febrer de 2015. S’espera que la neu surti de la serra de Tramuntana i pugui aferrar als relleus de l’illa de Mallorca, així com al ponent, raiguer i llevant. També es probable que es vegi neu a Eivissa i no és descartable que ho faci a les cotes més altes de Menorca.

En relació amb aquest esdeveniment, l’Agència Estatal de Meteorologia ha activat avisos fins dimarts.

Per dilluns tenim avís vermell per nevades que poden deixar acumulats superiors als 40 cm a partir dels 400 m; no obstant això, hi pot haver acumulats inferiors entorn dels 200 m. La cota de neu pot anar variant durant el dia, en relació amb la posició dels centres d’acció. També cal tenir en compte els avisos per vent i temporal marítim. Durant el dia els cops de vent aniran guanyant intensitat, i l’horabaixa poden superar els 90 km/h, a Menorca i el nord de Mallorca. Així mateix, s’esperen ones de 3 a 5 m d’altura significativa, i poden arribar als 6 a 8 m d’altura màxima.

Dimarts continuarem amb molta inestabilitat. Les precipitacions continuaran afectant l’arxipèlag, sobretot Mallorca i Menorca. Les Pitiüses podrien quedar més al marge dels acumulats més representatius.

La borrasca sembla que s’aproximarà més a les illes, i això pot donar lloc a algunes clarianes i moments de treva; no obstant això, el vent s’anirà reforçant. Un vent de component nord que pot superar els 90 km/h a diverses localitats. El temporal marítim continuarà molt marcat; de fet, es mantenen els avisos d’AEMET. La cota de neu anirà pujant fins als 400 – 600 m, fins i tot, entorn dels 800-900 m al final del dia.

Tot i la proximitat de la previsió, encara hi ha incerteses meteorològiques. Petites variacions en la dinàmica atmosfèrica poden representar canvis significatius en el que passi, si més no, els models ens encaminen a un temps d’hivern rigorós i amb precipitacions abundants, almanco, durant les pròximes 48 hores. Convé estar pendent de les actualitzacions meteorològiques, així com de l’estat de les carreteres en cas de complir-se les previsions. Dilluns no és un dia per anar a la Serra, perquè les condicions poden ser perilloses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |