L’arribada de turistes a les Balears baixa un 2,2% i la despesa disminueix un 2,1% el juliol

Les Illes són la primera destinació principal dels turistes, amb un 24,4% del total, per davant de Catalunya (23,9%) i Andalusia (13,3%)

/EFE


Balears va rebre el passat mes de juliol més de 2,4 milions de turistes internacionals, la qual cosa representa una baixada del 2,2% respecte al mateix mes de l’any anterior, mentre que la despesa turística es va situar en 2.851 milions d’euros, un 2,1% menys que fa un any.

Així ho revelen les dades de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) i l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Balears va ser al juliol la primera destinació principal dels turistes, amb un 24,4% del total. Li segueixen Catalunya (23,9%) i Andalusia (13,3%). La majoria dels turistes que van visitar Balears procedeixen del Regne Unit (28,1%) i Alemanya (26,6%).

Des del gener, Balears ha rebut 7,8 milions de turistes, un 0,4% menys que en el mateix període del 2017.

D’altra banda, la despesa mitjana per turista ha estat al juliol de 1173 euros, un 0,1% més que en el mateix mes de l’any anterior. La despesa mitjana diària va ser de 175 euros, un 11,3% més. No obstant això, la durada mitjana del viatge va baixar un 10% fins als 6,7 dies.

Des de gener, els turistes que han visitat les Illes Balears han realitzat una despesa de 8.161 milions d’euros, un 0,6% més que fa un any. Balears és la tercera comunitat amb major despesa acumulada, un 16,1% del total, per darrere de Catalunya (23,3%) i Canàries (19%).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Nadal es revenja de Zverev

Victòria 6/3 i 6/4 que classifica el mallorquí per jugar demà la semifinal contra l'estatunidenc Reilly Opelka, número 47 del món

Els 124 anys del darrer “mutualitat” de Santa Catalina

Una exposició al Museu Krekovic de Palma recorda tota la tasca feta per aquesta antiga societat de socors mutus

Els neerlandesos ja poden viatjar a Balears sense necessitat de PCR negativa quan retornin al seu país

Això després que el Govern dels Països Baixos ha col·locat les Illes en la llista de regions amb baixa incidència...