MóN

Arribar a Palma amb vuit fills fugint dels talibans a l’Afganistan

Mohammed treballa i viu a Mallorca, esperant millorar les seves condicions de vida


Demà, dia 15 d’agost, es compleix un any d’ençà que els talibans varen recuperar el poder a l’Afganistan. Milers de persones varen fugir d’allà. Desset varen arribar a les Balears. Entre ells, en Mohammed i la seva família, que ja s’han adaptat a la seva nova vida.

Mohamed Arif passeja per platja de Palma. Fa un any va poder fugir de l’Afganistan, dels talibans. Ara ja controla el castellà i fa feina. No de protètic dental com al seu país, però fa feina.

“Tenc un certificat d’Afganistan, però no d’aquí. Treballo a una bugaderia per 1.100 euros al mes. Per això, per una família gran és poc. Necessit un habitatge”, explica. Mohammed va arribar a Palma sense saber res de Mallorca. Ho va fer amb la seva dona, set fills i una que venia de camí. Ja ha nascut, i es diu Yolanda, en honor a la treballadora social de Creu Roja que ha estat el seu àngel.

Yolanda Costa, treballadora social de la Creu Roja, assegura que està “més agraïda amb ells que el que crec que estan ells amb jo” i que està aprenent molt de la seva cultura i resiliència. En Mohammed i la seva família van arribar fa un any en el centre titularitat del Govern Balear i gestionat fa sis anys per Creu Roja. “No volien venir a l’illa, pensaven que Mallorca era una illa salvatge. Des del primer moment han tingut intenció d’aprendre l’idioma. L’evolució ha estat molt bona, s’han integrat a la societat mallorquina i s’hi senten molt a gust”, conta Costa.

El futur al seu país pintava ben malament, sobretot per la seva dona i les seves filles. Aquí han trobat la llibertat, i una nova llar per a sempre més. “Per jo és molt important que els meus fills vagin a l’escola a estudiar i aprendre”, sentencia Mohammed, que ara afronta una nova vida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |