política

Arriben al Congrés les mesures per a Thomas Cook i les bestretes de finançament

La Diputació Permanent n'abordarà la convalidació o derogació demà


Les mesures per compensar la fallida de Thomas Cook centren aquesta setmana l’activitat parlamentària a diferents nivells. Avui capvespre arriben a l’Eurocambra i demà al Congrés dels Diputats. La Diputació Permanent es reuneix a partir de les 10 per debatre la convalidació dels 3 darrers reial decrets lleis del govern espanyol. Un d’aquests és el que inclou les mesures urgents per pal·liar els efectes de la desfeta del touroperador, amb una partida que s’eleva fins als 800 milions d’euros. Aquests inclouen els 8 milions d’euros en subvencions directes per a les Balears, i les bonificacions del 50% de les quotes a la Seguretat Social dels fixos discontinus de l’octubre i el desembre d’enguany, i del febrer i març pròxims.

S’ha de dir però, que el debat més intens es preveu per al decret que dona via lliure a les bestretes de finançament a les comunitats i als ajuntaments… 177 milions són per a les Balears.

I és que abans de convocar eleccions, el govern central va assegurar que no podia mobilitzar aquestes bestretes per estar en funcions, però ara hi al·lega que disposa de l’aval de l’Advocacia de l’estat per pagar aquests avançaments (que són la diferència entre allò que Hisenda va entregar a les autonomies en funció d’uns càlculs de recaptació i allò que finalment en recaptaren).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Consell de Mallorca aprova la implantació de l’agenda 2030

També, per unanimitat, una moció de Ciutadans amb motiu del Dia Internacional contra la Corrupció

El paisatge, clau per determinar on ubicar parcs fotovoltaics

El GOB assegura que ara mateix se’n tramiten 27 i exigeixen a les administracions que preservin el sòl rústic

Salut impulsarà la Llei d’addicions i la de protecció dels consumidors de cara al 2021

Els reptes: potenciar una Atenció Primària més propera, rebaixar les llistes d'espera i millorar l'atenció dels malalts crònics i de...

Dos de cada tres projectes de l’Impost de Turisme Sostenible a Menorca encara ni s’han iniciat

Sols se n'ha executat del tot 1 dels 23 aprovats, però el Govern garanteix que els fons compromesos no es...