política

Arriben al Congrés les mesures per a Thomas Cook i les bestretes de finançament

La Diputació Permanent n'abordarà la convalidació o derogació demà


Les mesures per compensar la fallida de Thomas Cook centren aquesta setmana l’activitat parlamentària a diferents nivells. Avui capvespre arriben a l’Eurocambra i demà al Congrés dels Diputats. La Diputació Permanent es reuneix a partir de les 10 per debatre la convalidació dels 3 darrers reial decrets lleis del govern espanyol. Un d’aquests és el que inclou les mesures urgents per pal·liar els efectes de la desfeta del touroperador, amb una partida que s’eleva fins als 800 milions d’euros. Aquests inclouen els 8 milions d’euros en subvencions directes per a les Balears, i les bonificacions del 50% de les quotes a la Seguretat Social dels fixos discontinus de l’octubre i el desembre d’enguany, i del febrer i març pròxims.

S’ha de dir però, que el debat més intens es preveu per al decret que dona via lliure a les bestretes de finançament a les comunitats i als ajuntaments… 177 milions són per a les Balears.

I és que abans de convocar eleccions, el govern central va assegurar que no podia mobilitzar aquestes bestretes per estar en funcions, però ara hi al·lega que disposa de l’aval de l’Advocacia de l’estat per pagar aquests avançaments (que són la diferència entre allò que Hisenda va entregar a les autonomies en funció d’uns càlculs de recaptació i allò que finalment en recaptaren).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els polítics balears discrepen sobre l’acord nacional entre PSOE i PODEM

Francina Armengol qualifica el preacord d'històric

Yllanes es mostra escèptic sobre la planta d’hidrogen a l’antiga cimentera de Lloseta

No renuncien, però, al projecte i demanen estudiar-lo més a fons