X

Art contra el sistema corrupte de distribució d’aigua al Líban

L'artista Renoz aprofita la residència als tallers de la Fundació Miró per imprimir el projecte 'La Font'

20/11/2023

Mercè Valero

Milers de camions cisterna privats circulen cada dia pel Líban per apropar l’aigua als ciutadans. “Hem arribat al punt en què ja gairebé ni els veim”, explica l’artista visual Renoz. I això és el que vol denunciar amb el projecte titulat ‘La Font’.

Explica que, quan eren petits, a l’escola, els contaven que el seu país era un dels més rics en recursos hídrics de la regió. Però que això es contradiu amb la realitat, perquè no tenen una infraestructura en condicions a Beirut per distribuir i gestionar l’aigua. El considera un sistema corrupte.

Durant prop de dos mesos, el taller de Miró ha estat el de Renoz, gràcies a haver guanyat el Premi d’Edició Pilar Juncosa i Sotheby’s del 2022. Aquí hi ha pogut imprimir gravats calcogràfics amb planxes de coure, seguint diferents tècniques. Assegura que ha estat una gran experiència. L’energia del lloc i saber que Miró hi va fer feina és molt positiu, diu, i li dona bona energia.

Dimecres torna cap a Beirut, on tard o d’hora enllestirà el projecte. I li agradaria poder exposar-lo aquí mateix, a la Fundació Miró.

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris