SOCIETAT

Artà celebra la titularitat pública de les murades de Sant Salvador

Una sentència del Tribunal Suprem posa fi al litigi entre el consistori i el Bisbat de Mallorca que ha durat gairebé 6 anys


Artà celebra la decisió del Suprem de ratificar la titularitat pública de les murades i dels patis interiors de Sant Salvador. La sentència posa fi a un conflicte entre el consistori artanenc i el Bisbat de Mallorca que ha durat gairebé 6 anys.

La immatriculació a favor de l’església per part del Bisbat de Mallorca de la murada i dels patis de Sant Salvador va ser el detonant del conflicte l’any 2014. Davant d’aquest fet, l’Ajuntament d’Artà va recórrer als tribunals per reclamar-ne la propietat i l’any 2018 un jutjat de Manacor va atorgar la propietat a l’església. L’Ajuntament no va estar-hi d’acord i va recórrer la sentència.

El mateix any, l’Audiència de Palma va dictaminar a favor l’Ajuntament. El Bisbat va presentar recurs contra aquesta nova sentència i ara ha estat el Tribunal Suprem qui ha ratificat la titularitat municipal del recinte.

L’equip de Govern municipal celebrava avui matí la sentència, que posa fi a un litigi que començà quan era batle Bartomeu Gili. Una vegada coneguda la sentència, l’Ajuntament pensa continuar fent servir l’espai per al gaudi de tots els artanencs programant-hi activitats culturals i lúdiques,

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |