X

Arxivat el cas contra Maria Antònia Font pel confinament d’estudiants aquest estiu

Es descarta un delicte de detenció il·legal dels menors a l'hotel COVID

14/12/2021

Arxivat el cas contra Maria Antònia Font pel confinament d’estudiants aquest estiu

El Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma ha arxivat la denúncia contra la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, pel confinament forçós dels joves de viatge d’estudis a Mallorca el mes de juny passat. La magistrada argumenta que de les actuacions de Font no es desprèn abús d’autoritat o que s’hagués actuat de manera arbitrària.

Cal recordar que els joves confinats varen originar un macrobrot a 13 comunitats autònomes. Els fets varen començar en un concert multitudinari a la plaça de Toros de Palma que es va descontrolar. També a altres trobades socials com botellades a la Platja de Palma. Després de detectar diversos casos positius de coronavirus, el Govern va decidir que uns 200 estudiants també quedassin confinats per considerar-los contactes estrets ja que havien compartit activitats d’oci. Arran d’aquí, un grup de pares va denunciar la directora general de Salut Pública per presumpta detenció il·legal i prevaricació administrativa.

Pocs dies després, un jutjat contenciós va anul·lar l’ordre per considerar que la mesura restrictiva de la seva llibertat de moviment no estava prou justificada. La majoria d’ells varen abandonar l’hotel i es van desplaçar amb vaixell fins a València on van ser recollits per a dirigir-se als diferents llocs de la Península dels quals procedien.

Les imatges dels joves confinats a l’hotel COVID que demanaven ser alliberats des dels balcons varen fer la volta per tots els mitjans de comunicació de l’Estat.

14/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris