X

L’assemblea ciutadana de Manacor debat els pros i els contres de restringir al trànsit 67 carrers

La Plataforma per Manacor ha recollit més de 2.000 signatures contràries al projecte 

16/12/2021

L’assemblea ciutadana de Manacor debat els pros i els contres de restringir al trànsit 67 carrers

Gairebé nou mesos després de l’entrada en vigor de la denominada Zona de Prioritat per als Residents, la Plataforma per Manacor ha recollit més de 2.300 firmes en contra de la mesura que suposa la restricció al trànsit a 67 carrers del centre del municipi. Els signants, entre els quals hi ha més d’un centenar de comerços, es queixen sobretot de la manca d’aparcament i de retruc en la baixada de vendes per a les botigues.

Dia 12 de novembre, la plataforma començava la recollida de signatures contra el que qualifica de mort definitiva del centre del municipi. Són les veus que resumeixen el parer de les 2.350 rúbriques recollides durant tot aquest mes i que l’entitat va entregar el passat dimecres, aprofitant l’Assemblea Ciutadana del municipi, al batle.

El portaveu, Jose Antonio Argiz, li reclamà una passa enrere. El batle Miquel Oliver va reiterar, però que la mesura cerca donar protagonisme al vianant i insistí que no s’ha perdut cap plaça d’aparcament. Per respondre a la petició de la Plataforma, l’ajuntament assegura que a partir del gener s’activarà la fase següent del pla que es basarà a aplicar una taxa perquè els cotxes estacionats no puguin romandre al mateix lloc durant molt de temps i afavorir la mobilitat dels vehicles.

Els detractors d’aquesta priorització dels vianants al centre de Manacor posen en relleu els efectes comercials, però n’hi ha que se senten molt beneficiats, especialment, els veïnats que viuen en la zona delimitada.

16/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris