X

L’Assemblea de Docents considera insuficient el pressupost en Educació

La Mesa sectorial d'Educació d'aquest divendres s'ocuparà de les oposicions de 2018

01/11/2017

L’Assemblea de Docents considera insuficient el pressupost en Educació

Segons el document “Illes per un Pacte“, signat l’any passat per l’executiu autonòmic i diferents associacions de la comunitat educativa, el pressupost d’inversió en Educació s’havia d’augmentar fins al 7,2% després d’una dècada estancada. Això, segons l’Assemblea de docents, es tradueix en més de 2.169.000.000 d’euros per a l’any 2018. Segons l’anunci fet pel Govern de les Illes, el pressupost per a l’any que ve en Educació serà de poc més de 935.008.458 d’euros. Una xifra insuficient que segons el portaveu de l’Assemblea de Docents, Toni Salvà, incompleix també les promeses electorals.

Salvà afirma que la xifra d’enguany és superior a la de l’any passat, tot i que només servirà per cobrir les necessitats relacionades amb l’augment de matriculacions i per mantenir el servei, però no hi haurà un canvi de tendència.

Aquest divendres, els responsables d’Educació i els sindicats presents a la mesa sectorial fixaran els requisits per a les pròximes oposicions del personal docent. Fins ara, s’ha aconseguit que tots els interins puguin ser baremats amb igualtat en la seva experiència docent i les titulacions. Ara segons el secretari general de la Federació d’Ensenyament de CCOO, Toni Baos, falta aconseguir la igualtat en la formació permanent.

Les Illes Balears és la comunitat autònoma amb un major percentatge d’interins de l’estat.

01/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris