X

Assessoria jurídica a canvi d’una jugueta

Càritas Mallorca apropa els serveis dels advocats a la ciutadania en una jornada solidària

10/12/2021

Assessoria jurídica a canvi d’una jugueta

Dámaris Borja és colombiana i fa tres anys que va arribar a Mallorca acollint-se al dret d’arrelament familiar. Ara s’ha divorciat i no sap en quina situació queda el seu cas.

Per això s’ha dirigit a la jornada de portes obertes d’assessorament jurídic que Càritas Mallorca ha ofert aquest divendres per primera vegada. Allà, els advocats l’han aconsellat que cerqui feina per demanar l’arrelament laboral.

És una de les moltes i variades consultes que ha fet la gent als 8 advocats i 2 estudiants de Dret que, per un dia, han deixat la feina dels seus despatxos per oferir els seus serveis de manera voluntària. L’organitzadora de la jornada, Regina Hinarejos, considera important apropar la figura dels advocats a la ciutadania, més enllà dels despatxos.

Durant tot el dia, els advocats han resolt consultes de temes laborals, d’habitatge, de família i, sobretot, d’estrangeria. Habitualment Càritas ofereix els serveis de la Clínica Jurídica a persones vulnerables, però en aquest cas estava obert a tothom qui ho necessitàs.

Hi han passat prop de 200 persones, superant totes les previsions de l’organització. Els usuaris del servei, a canvi, tan sols havien de dur una jugueta que es reciclarà en el taller de Càritas per poder reaprofitar-la.

Vist l’èxit de la jornada, Càritas Mallorca té la intenció de repetir-la cada mes de desembre.

10/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris