X

Assessors fiscals recomanen revisar el valor de referència cadastral abans d’acceptar una herència per no pagar de més

Els despatxos professionals podran accedir a la informació cadastral i remetre aquelles discrepàncies que es detectin i instar a corregir el càlcul del valor de referència abans de fer qualsevol operació immobiliària

14/05/2022

Assessors fiscals recomanen revisar el valor de referència cadastral abans d’acceptar una herència per no pagar de més

Tècnics tributaris i assessors fiscals han recomanat a Eivissa revisar el valor de referència cadastral abans de realitzar una acceptació d’herència o compravenda d’immobles. En un comunicat, des de la Federació Espanyola d’Associacions Professionals de Tècnics Tributaris i Assessors Fiscals (Fettaf) han recordat que a causa de la llei antifrau de juliol de 2021, des del passat 1 de gener el Cadastre és el responsable d’establir el valor de referència mínim pel qual tributarà un immoble que s’hereti o sigui objecte d’una compravenda. Per a conèixer el valor dels immobles, el Cadastre no fa una taxació dels habitatges, sinó una valoració administrativa reglada.

El president de la Fettaf, Joan Torres, ha explicat que “pot donar-se el cas que un pis es vengui per 100.000 euros, però que el valor de referència sigui de 200.000 perquè el Cadastre ha pres de referència uns determinats paràmetres o per la similitud amb altres transaccions”. “El ciutadà acaba tributant més del que cal“, ha afirmat.

Per això, la Federació ha aconseguit signar un acord aquesta mateixa setmana amb la Direcció General del Cadastre (DGC) perquè els despatxos professionals membres disposin d’un canal específic per a accedir a la informació cadastral i remetre aquelles discrepàncies que es detectin i instar a corregir el càlcul del valor de referència abans de fer qualsevol operació immobiliària.

Així ho han remarcat en la jornada sobre el valor de referència cadastral celebrada aquest divendres en el recinte Firal d’Eivissa. La sessió, organitzada de manera conjunta entre el Consell Insular i la Fettaf, ha cercat posar sobre la taula el funcionament del nou valor de referència cadastral com a base imposable per als immobles a l’efecte de l’Impost de Transmissions Patrimonials i de l’Impost sobre Successions.

14/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris