economia

El 12% de les empreses de les Illes han hagut de tancar

Associacions d'autònoms i empresaris de sales de concerts reclamen ajudes a les institucions per sobreviure


Els autònoms associats a PIMEM fan un balanç molt negatiu de l’any. Representen un 21 per cent de la població activa i es consideren un dels col·lectius més afectats per la crisi sanitària. Molts de negocis, asseguren, s’han vist obligats a tancar, o han vist reduïts els seus ingressos d’una manera dràstica. Es queixen que les ajudes que han rebut han estat totalment insuficients, i asseguren que s’ha anteposat la burocràcia abans que les persones. En total, calculen que el 12% de les empreses de Balears ha hagut de tancar.

Molta preocupació també entre el sector de les sales de concerts i teatres, que qualifiquen la situació de dramàtica. Foren pràcticament els primers que hagueren de tancar, sostenen, i els darrers a recuperar l’activitat. Creuen que les perspectives per l’any que ve, si no es soluciona prest la crisi sanitària, no són gens bones.

Millor perspectiva la que mostra l’associació Construïm, que representen les indústries fabricants de materials de construcció. Al sector confien que les inversions procedents de la Unió Europea per invertir en economies verdes, que suposaran realitzar rehabilitacions energètiques d’edificis. Això podria significar una oportunitat de negoci per a aquest tipus d’empreses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuda extraordinària per a treballadors fixos discontinus es mantindrà fins dia 31 de maig

El Consell de Ministres també aprovarà aquest dimarts la pròrroga dels ERTO

El Govern autoritza la inversió de 9 milions d’euros per reformar el port de Fornells

El projecte tira endavant sense el suport del PP i l'Entesa, la nova majoria de la Junta Local

L’ajuda especial per a fixos discontinus es prolonga fins al 31 de maig

L'executiu manté que l'allargament dels ajuts no impedeix que la temporada turística comenci abans

2020, l’any negre dels hotelers de les Illes: les pernoctacions es desplomen un 90%

Balears ha rebut 1.372.715 viatgers en 12 mesos, un 87,02% menys que l'any anterior. S'estima que aquest desembre hi havia...