societat

Associacions de perruqueria i estètica demanen el tancament dels seus establiments per por al contagi de Covid-19

Des d'Apepca i Aempae demanen al govern que rectifiqui i s'incloguin els seus negocis com a sector afectat 

Europapress


L’Associació Provincial d’Empresaris de Perruqueria (Apepca) i l’Associació d’Esteticistes i Maquilladores d’Alacant i Espanya (Aempae) han demanat el tancament en els pròxims 15 dies dels seus establiments associats, d’acord amb les mesures decretades pel Govern i que, en el cas de les perruqueries, la seva obertura està emparada pel Reial decret que declara l’estat d’alarma a Espanya.

“En referència al gran problema actual que estam vivint aquests dies al nostre país amb el coronavirus, i malgrat les mesures higièniques que es prenen en els nostres llocs de treball, els nostres centres podrien ser un lloc d’alt risc de contagi”, adverteixen els representants de Apepca, Manuel Martínez, i de Aempae, María Salud Torelló.

En aquest sentit, Martínez i Torelló recorden que la tasca que fan perruquers i esteticistes es desenvolupa en llocs tancats, i que és necessari la proximitat amb els clients per donar-los el servei adequat.

“És més factible a l’hora de garantir la seguretat de tots, més útil i més eficaç tancar els nostres salons i no córrer riscos, ni per als professionals ni per als eventuals clients”, considera Martínez, que no obstant això ha reconegut que el tancament de perruqueries farà “molt de mal” al sector, perquè “obligarà a prendre mesures molt dures amb els empleats”, si bé “en la majoria de casos el sector està format per autònoms i microempreses”.

En conseqüència, tant des de la Apepca com la Aempae reclamen al Govern mesures concretes a favor del sector i que rectifiqui perquè, en un termini de “poques hores”, s’inclogui a les perruqueries com a sector afectat amb dret a les mateixes ajudes que la resta del teixit productiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Josep Barceló 15/03/2020

    Supòs que cada local és lliure de tancar, si així ho decideix el seu gerent. En tot cas, les perruqueries no són llocs on tendeixi a acumular-s’hi gaire gent junta. A les més petites, hi sol haver només el perruquer i un client.
    Ara bé. La naturalesa del servei fa impossible mantenir la distància de seguretat. És molt important que no hi acudeixi ningú amb tossina o esternuds.

Cercador |


més contingut relacionat

Els sindicats vaticinen un ‘tsunami judicial’ de casos en reprendre l’activitat.

Denunciaran el Ministeri de Justícia perquè, asseguren, el retorn a la feina es fa sense poder complir les mesures de...

Els jardins de s’Hort del Rei fan 50 anys

Es va inaugurar el 27 de maig de 1970 després de dos anys d'obres

Els Hotels es reactiven de forma segura

L'ocupació dels hotels haurà de ser del 70% de la capacitat de cada establiment com a mesura de seguretat

Els alumnes de segon de batxillerat seràn els que més tutories demanaràn

Són pocs els alumnes que han sol·licitat alguna tutoria