societat

Associacions de perruqueria i estètica demanen el tancament dels seus establiments per por al contagi de Covid-19

Des d'Apepca i Aempae demanen al govern que rectifiqui i s'incloguin els seus negocis com a sector afectat 

Europapress


L’Associació Provincial d’Empresaris de Perruqueria (Apepca) i l’Associació d’Esteticistes i Maquilladores d’Alacant i Espanya (Aempae) han demanat el tancament en els pròxims 15 dies dels seus establiments associats, d’acord amb les mesures decretades pel Govern i que, en el cas de les perruqueries, la seva obertura està emparada pel Reial decret que declara l’estat d’alarma a Espanya.

“En referència al gran problema actual que estam vivint aquests dies al nostre país amb el coronavirus, i malgrat les mesures higièniques que es prenen en els nostres llocs de treball, els nostres centres podrien ser un lloc d’alt risc de contagi”, adverteixen els representants de Apepca, Manuel Martínez, i de Aempae, María Salud Torelló.

En aquest sentit, Martínez i Torelló recorden que la tasca que fan perruquers i esteticistes es desenvolupa en llocs tancats, i que és necessari la proximitat amb els clients per donar-los el servei adequat.

“És més factible a l’hora de garantir la seguretat de tots, més útil i més eficaç tancar els nostres salons i no córrer riscos, ni per als professionals ni per als eventuals clients”, considera Martínez, que no obstant això ha reconegut que el tancament de perruqueries farà “molt de mal” al sector, perquè “obligarà a prendre mesures molt dures amb els empleats”, si bé “en la majoria de casos el sector està format per autònoms i microempreses”.

En conseqüència, tant des de la Apepca com la Aempae reclamen al Govern mesures concretes a favor del sector i que rectifiqui perquè, en un termini de “poques hores”, s’inclogui a les perruqueries com a sector afectat amb dret a les mateixes ajudes que la resta del teixit productiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Josep Barceló 15/03/2020

    Supòs que cada local és lliure de tancar, si així ho decideix el seu gerent. En tot cas, les perruqueries no són llocs on tendeixi a acumular-s’hi gaire gent junta. A les més petites, hi sol haver només el perruquer i un client.
    Ara bé. La naturalesa del servei fa impossible mantenir la distància de seguretat. És molt important que no hi acudeixi ningú amb tossina o esternuds.

Cercador |


més contingut relacionat

900 112 003: telèfon d’atenció psicològica en temps de confinament pel Covid-19

És una iniciativa del Govern i del Col.legi de Psicòlegs per atendre les persones que necessiten qualque tipus de suport...

Les associacions de consumidors asseguren que es pot demanar el retorn de les quotes de gimnasos i acadèmies

Els empresaris pensen que la fi del confinament no significarà la recuperació, perquè els serveis que ofereixen no són bàsics

Panades a domicili durant el confinament

Els forns s'adapten així a la nova situació

Més de 600 actes administratives per desobediència a les Illes

La majoria s'han aixecat aquests dies a gent que es trobava a la via pública sense cap classe de justificació