X

ASSORME commemora el Dia Nacional de les Llengües de Signes amb una campanya de sensibilització

Penja una cinquantena de cartells a les diferents línies d'autobusos de Menorca amb el lema "Llengua de signes per una vida plena"

14/06/2023

ASSORME commemora el Dia Nacional de les Llengües de Signes amb una campanya de sensibilització

Avui, 14 de juny, és el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. Una commemoració que vol cridar l’atenció del conjunt de la societat envers les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues. ASSORME, l’Associació de Persones Sordes de Menorca, realitza amb aquest motiu una campanya de sensibilització amb una penjada de cartells als autobusos.

El cartell d’aquest any proposat per la Confederació Estatal de Persones Sordes porta per lema “Llengua de signes per una vida plena”. Com aquest, se n’han penjat al llarg de tota aquesta setmana una cinquantena a les diferents línies d’autobusos de Menorca, amb la col·laboració de les dues empreses de transport públic, Transportes Menorca i Autocares Torres.

La commemoració del Dia Nacional de les Llengües de Signes va més enllà de compartir i promoure la difusió d’aquestes llengües llargament minoritzades. Es tracta també d’impulsar mesures per a normalitzar el seu ús més enllà dels àmbits domèstics, educatius i sociosanitaris.

A més de la penjada de cartells, l’Associació de Persones Sordes de Menorca promou una altra iniciativa. Consisteix a il·luminar edificis públics, aquest vespre, amb un llum de color blau turquesa. ASSORME fou fundada l’any 1998 i compta actualment amb mig centenar de socis.

14/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT