món

AstraZeneca sol·licita a la UE l’autorització per a la seva vacuna contra la Covid-19

La Comissió Europea té previst concloure aquesta setmana les converses amb la farmacèutica francesa Valneva per a la compra de la seva candidata a vaccí


La farmacèutica AstraZeneca ha sol·licitat a l’Agència Europea del Medicament l’autorització per a la seva vacuna contra la Covid-19, que ha desenvolupat conjuntament amb la Universitat d’Oxford. Ara els experts de l’agència analitzaran les dades aportades per intentar aprovar el vaccí abans del 29 de gener.

Aquesta vacuna, que ja ha estat aprovada al Regne Unit, seria la tercera a rebre llum verda a la Unió Europea, després de la de Pfizer-BioNTech i la de Moderna.

Mentre, la negociadora de la Unió per a la compra de les vacunes, Sandra Gallina, ha informat davant l’Eurocambra que la Comissió Europea té previst concloure aquesta setmana les converses amb la farmacèutica francesa Valneva per a la compra de la seva candidata a vacuna i que es troba en fase II dels assajos. Aquest acord permetrà adquirir 30 milions de dosis, amb l’opció d’adquirir uns altres 30 milions addicionals.

Amb aquest ja són set els acords d’adquisició de vacunes que ha signat l’executiu comunitari amb diverses farmacèutiques mentre que continuen les negociacions amb l’estatunidenca Novavax.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pfizer rectifica i assegura que la UE rebrà les vacunes a temps

Von der Leyen assegura que la Unió Europea ha adquirit més vacunes de les que necessita per abastir als Estats...

La CDU celebra un congrés federal en què s’elegirà la nova presidència de la formació

Merz, Röttgen i Laschet aspiren a succeir Merkel al capdavant de la CDU

Mahmud Abbas convoca eleccions a Palestina

Els comicis legislatius seran dia 22 de maig i, les eleccions presidencials, en canvi, se celebraran el 31 de juliol

Dimiteix en bloc el govern de Mark Rutte

El Govern dels Països Baixos va obligar a nombroses famílies, principalment d'origen migratori, a retornar de manera retroactiva els diners percebuts durant anys