societat

Atenció Primària d’Eivissa demana als ciutadans ajornar les consultes no urgents per la manca de personal sanitari

Hi ha 159 professionals sanitaris en vigilància activa i d'aquests 74 tenen coronavirus


El nombre de contagis entre el personal sanitari de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera preocupa pel que fa a la capacitat de resposta dels professionals i afecta també l’atenció que han de rebre els pacients. Atenció Primària ha demanat als usuaris ajornar totes les consultes que no siguin urgents fins que la situació torni a estabilitzar-se. Hi ha 159 professionals sanitaris en vigilància activa i d’aquests 74 tenen coronavirus.

La direcció d’Atenció Primària espera que, en les pròximes setmanes, es reincorporin professionals que actualment es troben en vigilància activa per recuperar la capacitat de resposta del sistema sanitari. Encara que es demana no anar als centres de salut si la causa no és urgent, probablement les persones que ho necessiten podran ser ateses en els pròxims dies per metges diferents dels quals tenen assignats.

El sindicat d’infermeria creu que l’increment de contagis entre els professionals sanitaris és més resultat de la transmissió comunitària i no tant de l’exposició al virus dins l’hospital. En qualsevol cas, destinar més recursos contra la COVID-19 suposa reduir l’atenció a pacients amb altres patologies i malalties.

Després que s’activàs el Pla de Contingència, Can Misses suma 34 llits més. Encara queden noves fases d’ampliació de la cabuda de l’hospital com seria ampliar l’UCI fins als 44 llits, triplicant els recursos actuals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre