X

Atenció Primària s’encarregarà d’identificar els nous casos de la COVID-19

Ho faran amb més proves PCR o a través d'altres tècniques de detecció equivalents

05/05/2020

Atenció Primària s’encarregarà d’identificar els nous casos de la COVID-19

El Servei d’Atenció Primària de les Comunitats Autònomes tindrà un paper clau en la identificació de nous casos de la COVID-19 i també del control de l’expansió del virus.

L’objectiu del Ministeri de Sanitat és que puguin detectar aquests nous casos disposant de més proves PCR o a través d’altres tècniques de detecció equivalents. D’aquesta manera, es busca augmentar la capacitat de detecció precoç, l’aïllament de nous casos confirmats i també dels sospitosos. Unes proves que, a més, es faran durant les primeres 24/48 hores en què la persona presenti els símptomes.

Els centres de Salut seran els encarregats de fer la vigilància i el diagnòstic dels contactes estrets d’aquests positius. Segons Sanitat, aquest és l’eix central per poder encarar la fase de transició a la nova normalitat amb les màximes garanties.

D’altra banda, el Govern central vol aprovar un reial decret per destinar 10.000 milions d’euros a cobrir la despesa sanitària. 6.000 d’ells es transferiran a curt termini i els altres 4.000 el segon semestre de l’any. Uns doblers que les comunitats no hauran de tornar ni tampoc els generarà interessos ni un major deute públic.

05/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris