mallorca

Aturades parcials i vaga indefinida dels treballadors del TIB del Ponent de Mallorca

El comitè d'empresa adverteix "pràctiques abusives" i "fustigació" per part de l'empresa recentment adjudicatària, Moventis Illes


Els treballadors del TIB a la zona de Ponent de Mallorca, Andratx i Calvià, es posen en vaga. El comitè d’empresa de Moventis Illes ha anunciat la convocatòria d’aturades parcials entre aquest mes d’agost i setembre, així com l’inici d’una vaga indefinida a partir del 6 de setembre en TIB davant el que han considerat “pràctiques abusives” i “fustigació” per part de l’empresa recentment adjudicatària del transport a Mallorca.

En una nota de premsa, el comitè d’empresa -integrat per representants de SATI, USO, CCOO, UGT i Independente- han advertit d'”incompliments sistemàtics” del conveni, “fustigació”, hores de treball no remunerades i desplaçaments per mitjans propis a llocs allunyats de Palma.

Els representants dels treballadors han assegurat que s’ha “instal·lat la decepció” entre els empleats, que no han vist millorades les seves condicions de treball. Segons han alertat, els treballadors han vist reduït el seu poder adquisitiu provocat per pràctiques com la realització d’hores extra no remunerades i la reducció o impagament de plusos.

A més, han indicat, l’empresa dificulta la conciliació i no ha facilitat la disposició de banys en les capçaleres de les línies. També, des del comitè d’empresa han advertit que s’ha incrementat la pressió horària en reduir els temps de trajecte i descansos en capçalera.

Aturades parcials i vaga indefinida

El comitè d’empresa ha assegurat que hi ha hagut diversos “intents” de negociació amb l’empresa, encara que sense èxit.

Les mobilitzacions, secundades pel 99 per cent dels treballadors que van participar aquest dilluns en assemblea, consistiran en una concentració en l’Estació Intermodal de Palma el pròxim 18 d’agost a les 09.00 hores.

Per part seva, per als dies 23, 24, 25, 26 i 27 d’agost s’han previst aturades de 9.00 a 11.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores; així com aturades de 24 hores el 30 d’agost i l’1 i 2 de setembre. Igualment el comitè d’empresa anuncia una vaga indefinida a partir del 6 de setembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

El batle de Palma visita Son Dameto on començaran les obres de millora de barriada

Els veïnats demanen també altres millores, sobre tot al parc municipal