economia

Aturats sectors com el de la construcció per mor del decret llei

Fins dia 9 d'abril s'aturen totes les obres públiques que estaven en execució

Aturats+sectors+com+el+de+la+construcci%C3%B3+per+mor+del+decret+llei

La posada en marxa de l’últim decret llei del govern espanyol que, a partir de la pròxima mitjanit, atura en sec diversos sectors que no són essencials, com el de la construcció. Fins dia 9 d’abril, ara per ara, s’aturen totes les obres públiques que estaven en execució.

Obres que encara estaven en actiu la setmana passada presenten avui aquest aspecte: ni un picapedrer als edificis que encara tenen les bastides posades. Aturats sectors com el de la construcció que, fins ara, hi mantenien l’activitat. Com la resta dels sectors afectats per les mesures, el govern central ha donat fins demà per fer-ne efectiva la paralització.

L’Associació de Constructors de les Balears veu poc clar aquest decret llei i el considera jurídicament discutible. Els promotors immobiliaris i els arquitectes creuen que la decisió és correcta, tot i que tardana. A més, demanen ajudes públiques perquè, ja que s’han mantingut actius fins ara, no han tengut dret a presentar expedients de regulació per força major.

Aquesta paralització ens deixa imatges insòlites com la del polígon de Manacor. Carrers buits i les indústries, fàbriques i comerços tancats. Una de les indústries que més llocs de feina genera al llevant mallorquí és la que es dedica a la fusta, que també ha vist la seva activitat aturada.

L’aplicació d’aquestes noves mesures de confinament també es nota molt al polígon de Son Castelló. Indústries i tallers que tenien una activitat limitada fins divendres, ara es troben paralitzades del tot fins dia 9 d’abril. El govern també ha paralitzat totes les obres públiques que es trobaven en execució.

 

 

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la reactivació econòmica a sa Pobla

Aquest diumenge la plaça del poble era plena de gent que aprofitava per anar a comprar al mercat

Promotors i aparelladors preveuen un increment dels preus del sòl a Mallorca

A Palma, Son Espanyolet i Son Vida són les barriades que van tenir més demanda de llicències de nova construcció...

Lliure mobilitat entre illes a partir del 8 de juny

Francina Armengol vol reactivar la mobilitat per l'arxipèlag una vegada que totes les Illes entrin en la fase 3

El sector hoteler confia en el pla pilot de mitjan juny

Asseguren que la temporada alta continua en l'aire i que depenen de la connectivitat aèria