economia

Aturats sectors com el de la construcció per mor del decret llei

Fins dia 9 d'abril s'aturen totes les obres públiques que estaven en execució

Aturats+sectors+com+el+de+la+construcci%C3%B3+per+mor+del+decret+llei

La posada en marxa de l’últim decret llei del govern espanyol que, a partir de la pròxima mitjanit, atura en sec diversos sectors que no són essencials, com el de la construcció. Fins dia 9 d’abril, ara per ara, s’aturen totes les obres públiques que estaven en execució.

Obres que encara estaven en actiu la setmana passada presenten avui aquest aspecte: ni un picapedrer als edificis que encara tenen les bastides posades. Aturats sectors com el de la construcció que, fins ara, hi mantenien l’activitat. Com la resta dels sectors afectats per les mesures, el govern central ha donat fins demà per fer-ne efectiva la paralització.

L’Associació de Constructors de les Balears veu poc clar aquest decret llei i el considera jurídicament discutible. Els promotors immobiliaris i els arquitectes creuen que la decisió és correcta, tot i que tardana. A més, demanen ajudes públiques perquè, ja que s’han mantingut actius fins ara, no han tengut dret a presentar expedients de regulació per força major.

Aquesta paralització ens deixa imatges insòlites com la del polígon de Manacor. Carrers buits i les indústries, fàbriques i comerços tancats. Una de les indústries que més llocs de feina genera al llevant mallorquí és la que es dedica a la fusta, que també ha vist la seva activitat aturada.

L’aplicació d’aquestes noves mesures de confinament també es nota molt al polígon de Son Castelló. Indústries i tallers que tenien una activitat limitada fins divendres, ara es troben paralitzades del tot fins dia 9 d’abril. El govern també ha paralitzat totes les obres públiques que es trobaven en execució.

 

 

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes...

Manacor acumula pèrdues del 70 per cent arran del tancament perimetral

L'Ajuntament troba insignificants els 200 mil euros que la Conselleria de Transició Ecològica i Sectors Productius posa en circulació per...

L’aeroport de Palma perd 129.200 vols comercials a causa de la pandèmia

L'aeròdrom ha perdut aquest 2020 el 66% del trànsit aeri

Naviera Armas pacta un inici d’acord amb els seus inversors per fer front al deute

La companyia, propietària de Transmediterrània, ha aconseguit un primer acord de refinançament que es podria assolir abans de final d'any