X

Augmenta el nombre de vaques vermelles menorquines, molt apreciades per la seva qualitat

Del 7 al 16 d'octubre, 35 establiments participaran a la segona edició de la Ruta de l'Hamburguesa Vermella Menorquina

04/10/2022

Augmenta el nombre de vaques vermelles menorquines, molt apreciades per la seva qualitat

A Menorca, creix el nombre d’explotacions dedicades a la cria i engreix de la vaca vermella. Tot i això, aquesta raça autòctona encara es troba en perill d’extinció. Per promocionar-ne la carn, aquest cap de setmana comença la segona edició de la Ruta de l’Hamburguesa Vermella Menorquina.

Després de l’èxit de la primera edició, 35 restaurants i hotels de tota l’illa participaran del 7 al 16 d’octubre a la ruta, la qual dona visibilitat a un producte amb segell de qualitat i cada cop més apreciat per la seva qualitat.

La vermella menorquina és una raça autòctona que en els darrers 20 anys ha multiplicat per 6 el nombre d’exemplars. En aquests moments, hi ha 2.600 caps, però per garantir la seva supervivència caldrien 5.000 vaques reproductores. A poc a poc, i amb iniciatives com aquesta ruta gastronòmica, es va aconseguint augmentar-ne el consum, no només de carn, sinó també de formatge i fins i tot de gelat.

El segell de qualitat Vermella Menorquina es creà el 2005 per donar a conèixer el producte local. A hores d’ara, l’Associació de Ramaders i Ramaderes de Bestiar Boví de Raça de Menorca té un centenar d’associats, una desena més que fa dos anys. I pel que fa a la comercialització, s’ha passat de 50 tones anuals el 2018 a 75 l’any passat.

04/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT